21-letni državljan Srbije, ki je neprijavljen bival pri nas, osumljen več kaznivih dejanj ropov

Uspeli so identificirati osumljenca, da je najmanj petih kaznivih dejanj osumljen 21-letni državljan Srbije, ki je neprijavljen prebival na območju Maribora, prav tako pa je bil identificiran tudi sostorilec, sicer 21-letni državljan Slovenije, stanujoč v okolici Maribora, s katerim sta izvršila enega izmed ropov konec lanskega leta.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. marec 2024 ob 14:24
Zasežena imitacija pištole

Zasežena imitacija pištole

Mariborski policisti so uspešno preiskali več kaznivih dejanj ropov, ki so jih obravnavali med novembrom in februarjem letos. Z intenzivno kriminalistično preiskavo in usmerjenimi aktivnostmi policistov ter z različnimi oblikami policijskega dela so uspeli identificirati dva moška, ki ju utemeljeno sumijo, da sta izvršila pet ropov na območju Maribora.

Med novembrom lanskega leta in februarjem letos je bilo v Mariboru izvršenih več kaznivih dejanj ropov bencinskih servisov, pri čemer sta bila uporabljena nož in imitacija pištole. V okviru intenzivne kriminalistične preiskave so uspeli identificirati osumljenca, oz. utemeljiti razloge za sum, da je najmanj petih kaznivih dejanj osumljen 21-letni državljan Srbije, ki je neprijavljen prebival na območju Maribora, prav tako pa je bil identificiran tudi sostorilec, sicer 21-letni državljan Slovenije, stanujoč v okolici Maribora, s katerim sta izvršila enega izmed ropov konec lanskega leta.

Državljan Srbije v tujini že obravnavan za istovrstno kaznivo dejanje

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru so pri osumljencih opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli oblačila ter druge predmete, za katere sumijo, da sta jih uporabljala pri izvrševanju navedenih kaznivih dejanj.

21-letni državljan Srbije, ki je bil za istovrstno kaznivo dejanje v tujini že obravnavan, je bil 6. marca 2024, s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa, ki ga storita dve ali več oseb, ki so se združile zato, da bi ropale, po 206. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), je predpisana zaporna kazen od treh do petnajstih let, za temeljno obliko kaznivega dejanja po I. odst. 206. člena istega zakona pa zaporna kazen od enega do desetih let.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26