V Ljutomeru sledi še tretje predavanje in kuharska delavnica ob kitajskem novem letu

Obiskovalci bodo imeli priložnosti sodelovati pri izvajanju vaj.

Prlekija-on.net, torek, 12. marec 2024 ob 12:54
Diagnostika in vrste terapij

Diagnostika in vrste terapij

V organizaciji Zavoda Herbija Prlekija so člani Taijiquan sekcije LOTUS vadba, ki v Ljutomeru delujejo pod okriljem Rugby in touch rugby kluba Ljutomer, ob nastopu kitajskega novega leta pripravili predstavitev vadbe in sklop predavanj, ki ga bodo zaključili s praktično kuharsko delavnico.

V četrtek, 7. marca, ob 19h so obiskovalci poslušali drugo predavanje iz sklopa, z naslovom Diagnostika in vrste terapij, kjer so bili predstavljeni načini in metode diagnosticiranja stanja posameznika v skladu s kitajsko medicino. Selma Franov je podrobno razložila kakšne napotke podaja zdravnik, kakšne so običajne oblike preventive, kakšne vrste terapij obstajajo na Kitajskem in kakšne vrste terapij so na voljo v Sloveniji. Predstavljen je bil seznam bolezni, ki ga je izdala svetovna zdravstvena organizacija, ki jih kitajska medicina dokazano zdravi in kako dopolnjuje diagnostične metode in terapije zahodne medicine. Kot napoved tretjega predavanja so bile predstavljene vadbe in oblike sproščanja ter razstrupljanja telesa.

Tehnike uravnovešanja in pravilen položaj telesa za optimalen pretok energije
Gibljivost sklepov
TAIJIQUAN
QIGONG
Notranji nasmeh
6 zdravilnih zvokov

Dobrobiti teh vaj, tehnik in vadbe bodo praktično prikazane na tretjem predavanju, ta četrtek, 14. 3., ob 18h, prav tako v Mladinskem kulturnem centru Ljutomer. Obiskovalci bodo imeli priložnosti sodelovati pri izvajanju vaj. Predavanje je brezplačno in odprto za vse starosti.

Kot zaključek pomladnega dogajanja je napovedana kuharska delavnica kitajske kuhinje, ki bo izvedena v prostorih Flo Cukeraj v Ljutomeru, po dogovoru z udeleženci. Priprava jedi v voku in brez voka, kombinacije začimb in omak, priprava brezmesnih jedi. Izpostavljajo zanimivost - ker se v kitajski kuhinji kravje mleko in mlečni izdelki ne uporabljajo so brezmesne jedi, kjer ni dodanih jajc, praviloma tudi veganske. Prijave na kuharsko delavnico zbirajo do zapolnitve mest, na zavod@herbijaprlekija.si ali na 040 246 968 (Selma Franov).



Več v Kultura in izobraževanje