32-letni voznik čelno trčil v tovorno vozilo in na kraju umrl

Voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je brez vzroka zapeljal preko bele prekinjene črte na nasprotno smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo.

Prlekija-on.net, petek, 15. marec 2024 ob 07:42
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V četrtek, 14. marca okrog 14.49, se je na regionalni cesti na relaciji Lipovci - Rakičan zgodila prometna nesreča v kateri je umrla ena oseba.

32-letni voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil po navedeni regionalni cesti v smeri naselja Rakičan, pred naseljem Rakičan, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je brez vzroka zapeljal preko bele prekinjene črte na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je po nasprotnem smernem vozišču, iz smeri naselja Rakičan, pripeljal voznik skupine vozil (vlečno in priklopno vozilo), katero je vozil državljan Poljske. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo izven vozišča, v obcestni jarek, voznik skupine vozil pa je po trčenju zapeljal preko vozišča v obcestni jarek, kjer se je skupina vozil prevrnila. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri t.j. iz smeri naselja Lipovci pripeljal še voznik osebnega avtomobila, kateri je z namenom, da prepreči trčenje v skupino vozil, zapeljal izven vozišča regionalne ceste na kolesarsko stezo ob vozišču.

Voznik osebnega avtomobila je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Ostala udeleženca prometne nesreče - voznik skupine vozil in voznik osebnega avtomobila telesno nista bila poškodovana.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta zaprta do 22.00.

Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah PU Murska Sobota.

Prometna nesreča

Voznik osebnega vozila v trčenju umrl

Več v Črna kronika