Spletno peticijo proti vzpostavitvi izpostave azilnega doma podpisalo že preko 11 tisoč uporabnikov

Pod peticijo proti vzpostavitvi začasnega azilnega doma v Središču ob Dravi, ki so jo občani lahko podpisali na sedežih občin, pa so občani v zelo kratkem času prispevali 3500 podpisov.

Prlekija-on.net, sreda, 20. marec 2024 ob 16:43
Središče ob Dravi

Središče ob Dravi

Kot je znano, so se v sredo, 13. marca, Občinski svetniki občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi zbrali na skupni izredni seji, kjer so med drugim obravnavali namero vlade, da vzpostavi začasno izpostavo azilnega doma v Središču ob Dravi. Soglasno so sprejeli sklep, da nasprotujejo vzpostavitvi izpostave azilnega doma ter vlado pozivajo, naj sprejme spremembo zakonodaje, da je za vzpostavitev azilnega doma na območju občin obvezno soglasje občine ali posvetovalni referendum. Želijo zagotoviti, da bo morebitna uvedba azilnega doma ustrezno usklajena s potrebami občank in občanov ter da bo v skladu z načeli pravičnosti, varnosti in kakovosti življenja v lokalnih skupnostih.

Sklenili so tudi, da bodo začeli zbirati podpise občanov pod peticijo proti postavitvi le-tega. Cilj peticije je, da vlada svoj sklep v celoti prekliče in ponovno preuči druge možnosti in druge lokacije za vzpostavitev azilnega dom. Pod peticijo je že 3500 podpisov, odprta pa je tudi možnost elektronskega podpisa skupne peticije zoper postavitev izpostav azilnega doma na območju Obrežja in Središča ob Dravi, katero je do tega trenutka podpisalo že preko 11 tisoč uporabnikov. Peticijo najdete tukaj.

Peticijo, ki so jo občani lahko podpisali na sedežih omenjenih treh občin, bodo vložili na komisijo DZ-ja za peticije, človekove pravice in enake možnosti, predali pa jo bodo tudi notranjemu ministrstvu Boštjanu Poklukarju. Vlado pozivajo, naj znova obravnava svoj sklep o organiziranju začasnih izpostav azilnega doma z dne 29. februarja. O tem bo danes razpravljal tudi odbor DZ-ja za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Skupna seja Občinskih svetov Občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž

V Središču ob Dravi proti vzpostavitvi izpostave azilnega doma





Več v Politika