Ormoški prvaki hrupnega hardcora Wasserdicht z novim albumom Prihajamo v miru

Wasserdicht je hardcore bend iz Ormoža, ki je z delovanjem pričel v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. marec 2024 ob 11:37
Wasserdicht

Wasserdicht

God Bless This Mess records v sodelovanju s PDV records ponosno predstavlja svojo drugo letošnjo izdajo ormoškega hrupnega hardcore tria Wasserdicht z naslovom Prihajamo v miru.

Wasserdicht je hardcore bend iz Ormoža, ki je z delovanjem pričel v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Po nekaj kadrovskih menjavah se je leta 1993 formirala postava: Marko - kitara / vokal, Miha - bobni / vokal, Robi - bas, ki zganja hrup še danes.

Diskografsko in koncertno so bili najbolj aktivni v drugi polovici devetdesetih let, ko se jim je na vokalu pridružil Dejan. Kmalu po Dejanovem odhodu v začetku 2000-ih je Robija na basu zamenjal Andrej. V tej postavi je bend objavil še par izdaj ter leta 2005 prenehal delovati.Leta 2021 so se zopet zbrali v prej omenjeni zasedbi, ter pričeli z ustvarjanjem novega materiala, ki so ga lani aprila posneli v zagrebškem Studiu Depth s Filipom Sertićem za mešalno mizo. Dolga odsotnost s scene ni niti malo vplivala na samo energijo in moč benda, ki bodo polni entuziazma in želje po špilanju v živo, v petek 22.03. objavili svoj samostojni prvenec "Prihajamo v miru" (GODLP022024/PDV072), naslovnico katerega jer ustvaril subotiški strip avtor Punkerstein, izšel pa bo pri murskosoboški GBTM Records in zagrebški PDV records.

Album bo od jutri v celoti dostopen na bandcamp platformi (in tudi ostalih digitalnih platformah), na koncertih pa ga lahko dobite tudi v fizični obliki, na vinilu.

Wasserdicht bodo naslednjo soboto, 30.03., odigrali svoj prvi promocijski koncert v ormoškem Unterhundu.

Singl Preko trupel lahko že poslušate v videu.

Wasserdicht




Več v Glasba in film