Člani in članice Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer so se zbrali na redni skupščini

Letošnja skupščina Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je bila tudi volilna skupščina, saj je potekel mandat dosedanjemu vodstvu in članom odborov.

Prlekija-on.net, sobota, 23. marec 2024 ob 07:59
Redna skupščina Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer

Redna skupščina Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer

V soboto, 16. marca, se je odvijala redna skupščina članov in članic Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer. Predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislav Kaučič je vse zbrane pozdravil in se zahvalil vsem prisotnim za udeležbo, po njegovih besedah se je skupščina društva nadaljevala po predvidenem dnevnem redu.

Po poročilih predsednika, blagajnika, nadzornega odbora ter poročila vinske kraljice je razvidno, da društvo dela dobro, vzorno in da realizacija dela po planu iz lanske skupščine skoraj ne odstopa od začrtanih smernic.

Letošnja skupščina Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je bila tudi volilna skupščina, saj je potekel mandat dosedanjemu vodstvu in članom odborov. Tako je predsednik tudi naprej ostal Stanislav Kaučič v pomoč pa so mu še podpredsednik: Robert Ozmec, tajnik: Miran Torič, blagajnik: Robi Pregrad, člani Upravnega odbora pa so Tjaša Kovačič, Mihael Kuhar, Tina Pregrad, Milan Rebernik, in Barbika Žunič. Člani nadzornega odbora so Jože Gorjak, Marjan Lipovec in Miha Podgorelec, častno razsodišče pa Cvetka Sakelšek, Damjan Pihlar in Štefan Krampač.

V letu 2024 bodo nadaljevali z vsemi aktivnostmi

V planu dela za leto 2024 je bilo povedano, da bodo nadaljevali z vsemi aktivnostmi, ki so se izkazale za dobre, tako bodo tudi v tem letu izvedli rez potomke stare trte v atriju Mestne hiše Ljutomer na god Sv. Štefana, ocenjevanje vin (predvidoma v aprilu 2024), organiziranje VinoBusa 1. junija 2024, sodelovanje na raznih prireditvah, prav tako si želijo sodelovanja na dogodkih v tujini. Postavljanje klopotca v Ljutomeru na Glavnem trgu in na Jeruzalemu v mesecu avgustu, trgatev potomke stare trte v atriju Mestne hiše v Ljutomeru septembra ali oktobra ter Martinovanje v Ljutomeru. Prav tako bo predvidoma decembra objavljen razpis za imenovanje nove vinske kraljice Martine XXII katere kronanje pa bo naslednje leto v januarju.

Predsednik pove, da si bodo zelo prizadevali za sodelovanje s sosednjimi društvi vinogradnikov, to sta Društvo vinogradnikov Mala Nedelja in Društvo vinogradnikov Ljutomersko Ormoških goric Jeruzalem ter se poglobili in povezali v skupnih interesih društev. Saj le tako lahko skupaj delajo na promociji in interesih vinogradnikov in prepoznavnosti našega vinorodnega območja.

Potrudil se bodo, da bi bolj zavzeto delovali in sodelovali z VINIS-om, saj meni, da je to nek premik in dodatek k soustvarjanju kmetijske politike na področju vinogradništva.

Želja je da se v letošnjem letu dokonča saniranje notranjosti društvenih prostorov in da bi bili društveni prostori večkrat uporabljeni, saj meni, da je škoda, da tako lep prostor sameva.

V razpravi pod točko razno, so se tudi dotaknili vseh težav s katerimi se srečujejo v boju proti zlati trsni rumenici in vse težjim vremenskim pogojem, prav tako so bili soglasni, da je pri delu vse preveč birokracije. Izpostavili so tudi opažanja, da se zapušča vse preveč dobrih, če ne najboljših vinogradniških leg na našem območju in so se strinjali, da tak trend ne prinaša napredka.

Gost na skupščini je bil Goran Šoster, ki je vse pozdravil, ter podal svoje mnenje in pogled na pobudo o preimenovanju podokoliša Ljutomersko Ormoške gorice v Jeruzalemske gorice ali Jeruzalem Slovenija.

Po končanem uradnem delu so se vsi prisotni ob pogostitvi in dobri kapljici družili še naprej.




Več v Kultura in izobraževanje