Mlada ljutomerska ekipa do bronaste medalje

Po dveh zmagah proti ekipi Mobi Arena Trzin si je najmlajša ekipa Meteorplasta ŠIC bara nadela bronasto medaljo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. marec 2024 ob 14:59
Meteorplast ŠIC bar U13

Meteorplast ŠIC bar U13

V sklepni fazi so tekmovanja mlajših selekcij v okviru državnega prvenstva v futsalu. Za najvišja mesta se potegujejo tudi selekcije ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. Do prve medalje je ljutomerski klub prišel minulo soboto v okviru tekmovanja dečkov do 13 let. Po dveh zmagah proti ekipi Mobi Arena Trzin si je najmlajša ekipa Meteorplasta ŠIC bara nadela bronasto medaljo. Prvak je postal škofijski Bronx, srebro pa je pripadlo Kixu iz Ajdovščine.

Po zmagi na prvi tekmi za končno tretje mesto državnega prvenstva U13 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije v Ljutomeru s 5:2 je ljutomerska ekipa slavila tudi na povratni tekmi v Cerkljah na Gorenjskem. Mladi Ljutomerčani so zmagali z 2:1 (1:1), oba zadetka za zmago pa je dosegel Sergej Semenič.

Pod vodstvom trenerjev Manuela Križaniča in Željka Stojka so si bronasto medaljo priigrali: Gal Stojko (kapetan), Liam Šalamon, Jakob Dolanič (vsi vratarji), Leon Kšela Ritonja, Sergej Semenič, Jaka Vito Korpar, Gašper Sintič, Lukas Rojnik, Miha Kokol, David Hederić, Žak Borko, Jure Goldinskij, Luka Ciglar, Aljaž Rautar, Enej Blagovič in Matic Brence.

Najboljši strelec ljutomerske ekipe je Sergej Semenič s 17. zadetki, po 16. pa sta jih zabila Jaka Vito Korpar in Leon Kšela Ritonja.

V boj za zlato medaljo se bo v ponedeljek, 1. aprila 2024, podala ljutomerska selekcija U15, ki je z dvema zmagama (4:0, 7:4) v polfinalnih obračunih izločila kobariški Oplast in si priigrala dva finalna obračuna proti Slovenskim goricam. Prva finalna tekma bo na velikonočni ponedeljek v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer s pričetkom ob 14. uri, povratna pa 7. aprila v Voličini.

V boju za naslov državnega prvaka je tudi selekcija U19, ki je redni del prvenstva končala na drugem mestu. V polfinalu bo nasprotnik Meteorplasta ŠIC bara vrhniški Siliko, termina tekem pa bosta znana sredi tega tedna.
Več v Šport