Z DVOJINO na pomladni koncert MePZ Štefana Kovača

Pevci in pevke MePZ Štefana Kovača Murska Sobota so se predstavili s 55. pomladnim koncertom, z naslovom DVOJINA.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. marec 2024 ob 15:51
55. pomladni koncert DVOJINA

55. pomladni koncert DVOJINA

Pevci in pevke MePZ Štefana Kovača Murska Sobota so se v petek, 22. marca, v Gledališču Park predstavili s 55. pomladnim koncertom, z naslovom DVOJINA.

Pod vodstvom mag. Tomija Bušinoskega so zapeli 7 sklopov pesmi, ki govorijo o odnosu in komunikaciji v dvoje. Pesmi so opevale zaljubljenost in ljubezen, veselje in milino življenja v dvoje, pa tudi prepire, žalost in spravo. Koncert se je zaključil v preddverju Gledališča Park, kjer je sklop pesmi Zunaj in znotraj zazvenel drugače, tako za pevce kot za poslušalce. Včasih se ta drugačnost dvojine konča ljubeče, včasih pa lahko pušča dvome in negotovost. Z dramskimi vložki so petkov koncert obogatili dijaki Gimnazije Murska Sobota.

Številni poslušalci so z zadovoljstvom spremljali program ter ga pozdravili z gromkimi aplavzi. Zbor je navdušil tudi z novimi koncertnimi oblekami in prenovljenim videzom, predvsem ženske »dvojine«.

Gostje večera so bili Stari Kovači, ki so se pod vodstvom zborovodje Tomaža Kuharja predstavili v uvodnih treh pesmih.

V mesecu maju MePZ Štefana Kovača Murska Sobota pripravlja še drugi, sakralni del pomladnega koncerta, v cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti, v nedeljo, 12. 5. 2024.




Več v Kultura in izobraževanje