Baletni oddelek GŠ Slavka Osterca Ljutomer se je predstavil s predstavo Grdi raček

45 učenk pod mentorstvom Ane Germ se je v petek in soboto predstavilo v Domu kulture Ljutomer.

Prlekija-on.net, torek, 26. marec 2024 ob 11:09
Baletna predstava Grdi raček

Baletna predstava Grdi raček

Baletni oddelek Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer se je s 45 učenkami pod mentorstvom Ane Germ predstavil v petek, 22. in soboto, 23. marca 2024, v Domu kulture Ljutomer s predstavo o Grdem račku. Nosilno vlogo sta si delili Julija Cedula kot grdi raček in Polona Baumgartner kot labod.

V solističnih vlogah so nastopile tudi Tia Šafarič kot mama raca, Maja Mlinarič kot revna kmetica in Olivija Kovačič kot kokoš. Izstopal je tudi ples malih labodov, ki je najbolj poznan segment iz baleta Labodje jezero. Znano zgodbo o (ne)sprejemanju drugačnosti, zgodbo o Grdem račku, povzeto po pravljici Hansa Christiana Andersena, je učiteljica in koreografinja nekoliko prilagodila potrebam baletnega oddelka (dodani so bili poljski zajci, nastopili sta dve muci namesto ena, itd.), učenke baleta pa so večinoma nastopile v dveh vlogah oz. v dveh točkah.

Kostumografinji Simona Toš in Martina Toš Potočnik sta za oddelek ustvarili čudovite kostume, glasbo, luči in grafične materiale je oblikoval Simon Novak, vsebino pa napovedoval Dejan Raj.

Zapisala: Ana Germ
Foto: Vanessa Tivadar Photography




Več v Kultura in izobraževanje