Dve prvi mesti dijakov SPTŠ na državnih tekmovanjih

Tehniki računalništva so dosegli izjemne rezultate na tekmovanjih v izdelovanju spletnih aplikacij in predstavitvah.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. marec 2024 ob 07:18
Dijak SPTŠ so ponovno bili uspešni

Dijak SPTŠ so ponovno bili uspešni

V mesecu marcu 2024 so se dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo program tehnik računalništva, udeležili dveh državnih tekmovanj, in sicer Festivala inovativnih tehnologij ter tekmovanja ACM iz računalništva in informatike.

19. državno srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike je organizirano v sodelovanju z Inštitutom Jožefa Štefana (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko (FMF) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) Univerze na Primorskem in IEEE Slovenija. Na omenjenem tekmovanju so se dijaki udeležili tekmovanja v izdelovanju spletnih aplikacij in programiranja. Tekmovanje je v soboto, 23. marca 2024, potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Dijak 3. letnika Miha Božič je pod mentorstvom učitelja Dominika Letnarja osvojil 1. mesto v kategoriji izdelovanje spletnih aplikacij.

Dijak SPTŠ so ponovno bili uspešni

Festival inovativnih tehnologij, ki ga organizira ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije), je letos v soboto, 9. marca 2024, potekal v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Dijaki SPTŠ so se udeležili tekmovanja v oblikovanju oziroma pripravi sporočil in predstavitev za srednje šole. Sara Čerpnjak je s predstavitvijo z naslovom »Umetna inteligenca« osvojila 1. mesto in s tem zlato priznanje, Denis Lutar pa je s predstavitvijo »Digitalna varnost« osvojil 2. mesto in s tem srebrno priznanje.

Omeniti velja tudi, da so na tekmovanju ACM v kategoriji izdelava spletnih aplikacij v zadnjih 7 letih dosegali odlične rezultate.
- Žan Gomboc - 1. mesto (2023)
- Niko Pozderec - 3. mesto (2023)
- Mark Ivanič - 3. mesto (2022)
- Timotej Zadravec - 1. mesto (2021)
- Mihael Lebar - 1. mesto (2020)
- Blaž Bernjak - 2. mesto (2019)
- Žan Horvat - 2. mesto (2018)
- Tadej Šinko - 3. mesto (2017)

S tem so na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota ponovno pokazali, da dijaki na šoli pridobijo veliko strokovnega znanja in so zato uspešni tako na izbranih študijih kot pri opravljanju poklicne kariere.Več v Kultura in izobraževanje