Člani likovne sekcije Silvo Prelog KD Ivan Kaučič ustvarjali na delavnici oblikovanja z glino

Mentorica je bila že uspešna in ustvarjalna Viktorija Potočnik, znana po njenih čudovitih kipcih žensk.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. marec 2024 ob 15:16
Delavnica KD Ivan Kaučič - likovna sekcija Silvo Prelog

Delavnica KD Ivan Kaučič - likovna sekcija Silvo Prelog

Skupina članov likovne sekcije "Silvo Prelog" KD Ivan Kaučič Ljutomer, se je v soboto, 23. marca, preizkusila na delavnici oblikovanja z glino. Mentorica je bila že uspešna in ustvarjalna Viktorija Potočnik, znana po njenih čudovitih kipcih žensk.

Večina udeleženih se je z glino srečala prvič, zato so tudi začeli z izdelovanjem preprostejših izdelkov (oblik). Izdelovali so jajčka, košarice, obeske in tudi kipce...

Vzdušje v Galeriji A. Trstenjak v Ljutomeru je bilo prijetno in ustvarjalno, kar je še dodatno prispevalo k uspehu delavnice. Fotografije izdelkov, ki so nastali med delavničnim procesom, pričajo o kreativnosti udeležencev. Tudi po mnenju mentorice so bili pri delu uspešni.

Verjamejo, da je katerega od prisotnih zamikalo, se še naprej izobraževati in ustvarjati unikatne izdelke iz gline. Z ustvarjanjem nedvomno bogatimo sebe in delamo svet lepši.

Zahvaljujejo se gospe Viktoriji, da si je vzela čas za njih in Splošni knjižnici Ljutomer, da jim je omogočila delo v prostorih galerije.



Več v Kultura in izobraževanje