Ringaraja otroških folklornih skupin

V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona ohranjajo kulturno dediščino, zato otrokom ponujajo folklorno dejavnost.

Prlekija-on.net, petek, 29. marec 2024 ob 12:32
Ringaraja otroških folklornih skupin

Ringaraja otroških folklornih skupin

V vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona ohranjamo kulturno dediščino, zato otrokom ponujamo folklorno dejavnost. V okviru obogatitvene dejavnosti Zaplešimo in se zavrtimo v stare čase, otroci spoznavajo različne igre, izštevanke ter ljudske pesmi in plese, se igrajo ljudske igre, to so stare, kmečke, deloma pozabljene igre, katere so se igrali že naši dedki, babice, pradedki in prababice in so se prenašale iz roda v rod.
Otroci s spoznavanjem ljudskih plesov razvijajo svoje ustvarjalne sposobnosti, hkrati pa se na neposreden način srečujejo s kulturo bivanja svojih prednikov. Igre poskrbijo za dobro vzdušje, popestritev in krajšanje časa.

Kot nagrada za pridno delo otrok, ki obiskujejo obogatitveno dejavnost, je udeležba na srečanju otroških folklornih skupin, ki je potekalo v Kulturnem domu Sveti Jurij ob Ščavnici, v četrtek, 28.3.2024.

Našim malim plesalcem čestitamo za uspešno predstavitev na tako pomembnem nastopu, saj smo bili s strani strokovne ocenjevalke deležni samih pozitivnih kritik, staršem pa zahvala za spremstvo in vso podporo.

VODJI OFS:
Marina Rožman in Erika Bračko




Več v Najmlajši