Po drami bo o potniku v polfinale odločala tekma v Ljutomeru

Po streljanju kazenskih strelov so Prleki slavili s 6:4 (1:1).

Prlekija-on.net, sobota, 30. marec 2024 ob 08:25
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek je bila v Sodražici odigrana druga četrtfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu za člane. Po zmagi ekipe THE Nutrition Extrem na prvi tekmi v Ljutomeru s 4:1 so se gostitelji nadejali še druge zmage in uvrstitve v polfinale, kar pa so jim futsalerji Meteorplasta ŠIC bara preprečili. Po streljanju kazenskih strelov so Prleki slavili s 6:4 (1:1). O potniku v polfinale bo tako odločala tretja tekma, ki bo v petek, 5. aprila 2024, v Ljutomeru. Zmagovalec tega dvoboja se bo v polfinalu pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi polfinalni par je že poznan. Dobovec, ki je redni del prvenstva končal na prvem mestu, se bo za vstop v finale meril s kobariškim Oplastom, ki je v polfinalu z 2:0 v zmagah odpravil Sevnico.

Tudi na drugi četrtfinalni tekmi, ki je v sodražiško dvorano privabila kar 400 gledalcev, je ljutomerska ekipa imela več žogo v posesti, predvsem v prvem polčasu pa odigrala eno boljših obramb v tej sezoni. V prvih 20. minutah so gostitelji zelo težko prihajali do strelov, na drugi strani pa so si futsalerji Meteorplasta ŠIC bara priigrali kar nekaj priložnosti, a je žoga v mreži, za hrbtom domačega vratarja Nika Ambrožiča, končala le enkrat in sicer v 17. minuti, ko je zadel Adrijan Trstenjak. V drugem polčasu so bili domačini nekoliko bolj usmerjeni tudi v napadalne akcije. V 28. minuti, ko je gostujoči igralec Alen Ruis moral zaradi drugega rumenega kartona zapustiti parket, so imeli dve minuti celo igralca več na parketu, a je ljutomerska obramba na čelu z vratarjem Tjažem Lovrenčičem odlično opravila svoje delo. Vztrajnost se je gostiteljem le obrestovala v 32. minuti, ko je za izenačenje poskrbel Žan Štepec. Do zadnjega sodnikovega žvižga, po 40. minutah igre, sta ekipi imeli še priložnosti za zmago, a se mreži nista več zatresli.

Sledilo je izvajanje kazenskih strelov. Šestmetrovke so za ljutomersko ekipo uspešno izvedli Aljaž Goznik, Rok Šnofl, Tilen Rajter, Adrijan Trstenjak in Ivan Matan, vratar Tjaž Lovrenčič pa je uspel zaustaviti strel Andraža Gregoriča.

Odločilna tekma za vstop v polfinale bo v petek, 5. aprila 2024, v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri.




Več v Šport