Državljana Hrvaške kradla nakit

S hitro in takojšnjo intervencijo policistov PP Lendava sta bili osebi izsledeni na območju Čentibe.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. april 2024 ob 12:37
Policija

Policija

V sredo, okrog 17. ure sta dve neznani osebi vstopili v hišo v naselju Čentiba od koder sta odtujila nakit. S hitro in takojšnjo intervencijo policistov PP Lendava sta bili osebi izsledeni na območju Čentibe. Ugotovljeno je bilo, da sta tatvino izvršila državljana Hrvaške, katerima je bil nakit zasežen. Zoper tujca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine.

Policisti svetujejo, da skrbno varujete svoje premoženje in da ste v stikih z neznanci previdni! Vrata zaklepajte, tudi kadar hišne prostore zapustite za kratek čas. Če bodo opažena neznana vozila in sumljive osebe o tem takoj obvestite policijo na telefonsko številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo. O neznancih in vozilih pa si skušajte zapomniti čim več podrobnosti.

Policijo pokličite tudi, če zaznate pojav neznanih oseb in vozil in se vam njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če na primer opazujejo objekt). Če želite ostati anonimni, lahko pokličete tudi na anonimno številko policije 080 1200.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26