Na osnovni šoli Mala Nedelja so obeležili svetovni dan zdravja

Izvedli so različne delavnice na temo aktualne rdeče niti v programu Slovenska mreža zdravih šol, ki se letos glasi »Lepa beseda lepe odnose najde«.

Prlekija-on.net, petek, 5. april 2024 ob 18:02
Dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

Dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

V petek, 5. 4. 2024 so na Osnovni šoli Mala Nedelja izvedli različne delavnice na temo aktualne rdeče niti v programu Slovenska mreža zdravih šol, ki se letos glasi »Lepa beseda lepe odnose najde«.

Vse delavnice so bile usmerjene v iskanje in zapisovanje prijaznih besed, pozitivnih pridevnikov in spodbudnih pohval za sošolke oz. sošolce. Izdelali so različne plakate in papirnate aviončke. Vsi izdelki bodo še nekaj časa razstavljeni na šolskem hodniku in v garderobi učencev.

Naslovni delavnic so bili: ABECEDA LEPIH BESED, AVIONČKI POHVAL, NEKAJ LEPEGA ZAFANTE/DEKLETA in LEPE BESEDE SEŽEJO DO NEBA. Center Šteker je za starejše učence izvedel dve delavnici, in sicer delavnico z naslovom NE BODI SLON - UPORABLJAJ BONTON ter delavnico INTIMEN.SEM. Za mlajše učence bo delavnice na temo duševnega zdravja in dobrih medsebojnih odnosov v prihajajočih dneh izvedel ZD Ljutomer.

Učenci vseh razredov so se ob 11. uri zbrali na šolskem igrišču, kjer so si podajali aviončke z prijaznimi pohvalami in lepimi besedami ter v sproščenem druženju krepili medvrstniške odnose.

Nina Škraban




Več v Kultura in izobraževanje