Ljutomerčani po drami ostali brez polfinala

V tretji, odločilni tekmi četrtfinala so Ljutomerčani na domačem parketu s 3:4 (0:2) klonili proti sodražiški ekipi THE Nutrition Extrem.

Prlekija-on.net, sobota, 6. april 2024 ob 10:36
Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem

Meteorplast ŠIC bar - THE Nutrition Extrem

Meteorplast ŠIC bar ne bo branil bronaste kolajne državnega prvenstva v futsalu za člane. V tretji, odločilni tekmi četrtfinala so Ljutomerčani na domačem parketu s 3:4 (0:2) klonili proti sodražiški ekipi THE Nutrition Extrem. Slednja se je z izidom 2:1 v zmagah uvrstila v polfinale, kjer se bo pomerila z vrhniškim Silikom.

Odločilno tekmo, ki je v dvorano ŠIC Ljutomer privabila več kot 300 gledalcev, so zaznamovale sporne sodniške odločitve. Sodnika Admir Zahović in Jasmin Mustafič sta domačim »krila spodrezala« že v uvodu obeh polčasov, ko sta v dobri minuti piskala po tri prekrške in onemogočila gostiteljem razvijanje prepoznavne igre, ki je med drugim pripeljala ljutomersko ekipo v finale slovenskega pokala in na tretje mesto po rednem delu državnega prvenstva. S svojimi sodniškimi odločitvami sta poskrbela za bes večine v dvorani tudi ob izteku dvoboja, ko sta šesti akumulirani prekršek, ki vodi nasprotno ekipo v izvajanje kazenskega strela z desetih metrov, domačinom dosodila, gostom pa ne.

Po pričakovanju so imeli domačini več žogo v posesti, gostje pa so se osredotočili na dolge podaje pred domača vrata in iskanje pivota Denisa Totoškovića. Gostje so do vodilnega zadetka prišli v 7. minuti, ko je nespretno žogo v lastno mrežo usmeril Tilen Rajter. Domačini so si v nadaljevanju priigrali kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Namesto izenačenja so v zadnji minuti prejeli še drugi zadetek, ko je v polno meril Timotej Debeljak.

Gostitelji so v drugi polčas krenili še odločneje, kar se jim je obrestovalo. Najprej je v 23. minuti Adrijan Trstenjak znižal zaostanek, v 33. minuti pa je iz kazenskega strela s šestih metrov izenačil Tim Lipovšek. V 37. minuti so domačini prišli do zasluženega vodstva, ko je zadetek dosegel Vid Kos. V času popolne prevlade domače ekipe sta na sceno znova stopila sodnika, ki sta po dosojenem šestem prekršku omogočila Totoškoviču, da je v 38. minuti izenačil. Odločilni zadetek za napredovanje v polfinale je minuto pred koncem dvoboja dosegel Andraž Gregorič.

Foto: Rok Lorenčič




Več v Šport