Organizirali tekmovanje v streljanju na glinaste golobe

Tekmovanje je potekalo na strelišču v Hercegovščaku.

Prlekija-on.net, sobota, 6. april 2024 ob 19:08
Podelitev pokalov in priznanj

Podelitev pokalov in priznanj

Lovska družina Gornja Radgona je v soboto, 6. aprila v okviru sejma lovstva in ribištva organizirala tekmovanje v streljanju na glinaste golobe (10 golobov) - lovski stav za Pokal sejma LOV. Tekmovanje je potekalo na strelišču v Hercegovščaku. Sodelovali so lahko lovci, ki so izpolnili vse potrebne pogoje, to je, da so tekmovali s tehnično brezhibnim orožjem, ki je vpisano v ustrezno orožno listino, da so spoštovali red na strelišču in vse predpisane varnostne ukrepe in uporabljali predpisana zaščitna sredstva. Tekmovanje v streljanju je potekalo od 8.00 do.14.00 ure. Sledila je podelitev pokalov in priznanj ob 16.00 uri na prireditvenem odru na sejmu LOV v Gornji Radgoni.

Milan Kolarič, starešina Lovske družine Gornja Radgona je razglasil najboljših deset moških tekmovalcev. Od 10. mesta navzgor so se uvrstili: 10. Blaž Nuhanovič, 9. Simon Kočar, 8. Albin Bratuša, 7. Bojan Lešnik, 6. Alojz Martinčič, 5. Stanko Rojko, 4. Marjan Kovač. Pokal in nagrado za tretje mesto si je pristreljal Alen Mihelič, za drugo Andrej Rupreht in za prvo mesto Franc Horvat.

Simon Skobir, Puškarstvo Skobir pa je podelil nagrade tudi najboljšim ženskim tekmovalkam. Na četrto mesto se je uvrstila Jana Kosmač, na tretje Nevenka Krajnc, na drugo Kaja Šoštarič in na prvo Alojzija Hrastovec.

Foto: Jure Zauneker




Več v Šport