Podpisali pogodbo za rekonstrukcijo javne poti v Križevcih, predel Gajič

Najugodnejšo ponudbo je podala gospodarska družba Komunalno podjetje Ormož d.o.o. Vrednost gradbenih del vključno z DDV znaša 282.386,06 EUR.

Prlekija-on.net, torek, 9. april 2024 ob 08:21
Podpis pogodbe, foto: Občina Križevci

Podpis pogodbe, foto: Občina Križevci

V ponedeljek, 8. aprila, je potekal podpis gradbene pogodbe za investicijo rekonstrukcije javne poti v Križevcih, predel Gajič. Pogodbo sta podpisala župan Občine Križevci Branko Slavinec in direktorica Komunalnega podjetja Ormož d.o.o, Pavla Majcen. Pogodbo glede izvedbe gradbenega nadzora je župan podpisal z Rudijem Sevrom.

Občina Križevci je 12. marca 2024 objavila javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del za rekonstrukcijo javne poti v Križevci, predel Gajič.

V roku za oddajo ponudb preko portala je prispelo 7 ponudb. Najugodnejšo ponudbo je podala gospodarska družba Komunalno podjetje Ormož d.o.o., ki jo zastopa direktorica Pavla Majcen. Vrednost gradbenih del vključno z DDV znaša 282.386,06 EUR.

Nadzor nad investicijo bo vršil Rudi Sever s.p. iz Stročje vasi.

Izvajalec bo z gradbenimi deli pričel po uvedbi v delo, dela morajo biti zaključena v roku 3 mesecev. Predmet projekta je rekonstrukcija ceste v dolžini 576 metrov in rekonstrukcija vodovoda v dolžini 410 m.

Obstoječe asfaltno vozišče je široko 2,75 m in je že dotrajano. Modernizacija bo obsegala enostransko razširitev vozišča na notranjo stran krivine in izgradnjo nove voziščne konstrukcije, prav tako zajema ureditev dostopov in dovozov k objektom z ureditvijo odvodnje meteornih vod s cestnega telesa. Odvodnjavanje ceste je urejeno z meteorno kanalizacijo in obcestnimi jarki. S predvidenimi ukrepi se bo izboljšala varnost v prometu. Obstoječe asfaltna površina je poškodovana zaradi preozkega vozišča, neurejenega odvodnjavanja in neustrezne strukture cestnega telesa.

V sklopu projekta se bo prav tako uredila javna razsvetljava.

Cesta je obremenjena z lokalnim prometom osebnih vozil in kmetijsko mehanizacijo.

Vozni pas cestišča bo po novem 3,5 m, bankina oziroma mulda pa bo znašala 2x 0,5m.

V trasi predvidene rekonstrukcije javne ceste poteka fekalna kanalizacija PVC DN 200, tlačni vod PE DN 110, obstoječi vodovod PE DN 90. Predvidena je izgradnja novega vodovoda PE 100 RC DN 90, SDR 11, PN 16 tip 2 klasifikacije PAS 1075 v dolžini 410m in prevezava novih hišnih priključkov z vgradnjo tipskih vodomernih termo jaškov.




Več v Gospodarstvo