Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

Le še nekaj dni nas loči do letošnjega začetka Slovenske bakle - do začetka novega olimpijskega projekta, ki bo povezal vse slovenske občine in zamejska območja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla v Ljutomeru

Projekt Olimpijskega komiteja Slovenije in občin, ki bo znova povezal na tisoče ljudi, širil vrednote olimpizma in navdihnil naše najboljše športnike na bližnjih igrah v Parizu, je tik pred vrati.

Slovenska bakla bo tako tudi letos (prvi tovrstni projekt leta 2021 pred igrami v Tokiu je naletel na izjemen odziv) obiskala vse občine v Sloveniji, organizatorji pa računajo, da se bo tudi letos med aprilom in julijem zvrstilo okoli 10 tisoč nosilcev bakle, ki bodo simbolično na pot proti najvišjim olimpijskim ciljem v Parizu pospremili naše vrhunske športnike. Bakla bo pot začela natanko 100 dni pred odprtjem iger v Parizu 17. aprila na skrajnem severu-vzhodu države v občini Lendava, in bo naprej obiskala vse prekmurske občine ter pot nadaljevala vse do zadnje obiskane občine, ki bo predvidoma Kranjska Gora z vzponom na Triglav 13. julija.

Poleg vseh 212 občin, v katerih bo plamenico poneslo na tisoče mladih, predstavnikov lokalnih športnih klubov in društev ter drugih zainteresiranih ljubiteljev športa, bo bakla zavila tudi v vse štiri sosednje države in pokukala k zamejskim Slovencem na Madžarskem, v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. Baklo med potjo vnovič čaka kup pestrih izzivov, saj ji nekatere občine pripravljajo prav poseben sprejem in način prenosa v svojem okolju, čudoviti jekleno-leseni lepotici pa bodo pokazali nekatere najbolj zanimive kotičke v svojem okolišu. Kot pred tremi leti bo bakla bržčas spet doživela različne oblike prenosa in prevoza, saj z njo ne bodo zgolj tekli, temveč tudi kolesarili, rolali, kotalkali, jadrali, čolnarili, leteli, se spustili v jamo in dvignili na razgledno točko ter ji tako pokazali mnoge čudovite kotičke Slovenije.

Slovenska olimpijska bakla prispela v Ljutomer

Slovenska olimpijska bakla prispela v Ljutomer


Slovenska bakla bo v povprečju vsak dan obiskala po tri občine

Pot bakle bodo spremljali tudi mnogi sedanji in nekdanji vrhunski športniki, z njo bo pogosto tudi njen letošnji ambasador Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik prve kolajne za samostojno Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. V 72 delovnih dneh bakle, ko bo v povprečju vsak dan obiskala po tri občine, organizatorji računajo, da bo okoli 10 tisoč nosilcev z njo preteklo prek 7 tisoč kilometrov, dodaten magnet za vse letošnje nosilce bakle pa bo tudi zanimiva nagradna igra OKS-ZŠZ in aktivnosti nekaterih partnerjev oziroma pokroviteljev naše olimpijske družine.

Spremljajte medijske kanale Olimpijske komiteja Slovenije in lokalnih skupnosti ter se pridružite edinemu slovenskemu projektu, ki na terenu združuje vseh 212 slovenskih občin!

Spodaj objavljamo nekatere lokacije v Prlekiji in okolici ter datum, ko bo Slovenska bakla pri nas. Za vse občine še obisk in lokacija nista točno znani.

RAZKRIŽJE
Obisk bakle: PETEK, 19. 4. 2024 ob 14h
Lokacija: Center Zavirje

LJUTOMER
Obisk bakle: PETEK, 19. 4. 2024 ob 16h
Lokacija: Park 1. slovenskega tabora

KRIŽEVCI
Obisk bakle: PETEK, 19. 4. 2024 ob 18h
Lokacija: Park doživetij

VERŽEJ
Obisk bakle: SOBOTA, 20. 4. 2024 ob 13h
Lokacija: Igrišče OŠ Veržej

RADENCI
Obisk bakle: PONEDELJEK, 22. 4. 2024 ob 18h

SV. JURIJ OB ŠČAVNICI
Obisk bakle: TOREK, 23. 4. 2024 ob 14h

SREDIŠČE OB DRAVI
Obisk bakle: SOBOTA, 22. 6. 2024 ob 14h

ORMOŽ
Obisk bakle: SOBOTA, 22. 6. 2024 ob 16h

SVETI TOMAŽ
Obisk bakle: SOBOTA, 22. 6. 2024 ob 18h

DORNAVA
Obisk bakle: SREDA, 26. 6. 2024 ob 14h
Več v Šport