Ljutomerski oktet odhaja v Kanado

Na koncertu v Ljutomeru so jim zaželeli srečno pot in čim več lepih trenutkov v Kanadi, kjer bodo od 16. do 23. maja opravili šest nastopov in koncertov za naša društva v mestih Toronto, Hamilton in Ottawa.

Sara Vinkovič, ponedeljek, 29. april 2024 ob 13:20
Dobrodelni koncert Prlekija v Kanado

Dobrodelni koncert Prlekija v Kanado

V petek, 26. aprila, so člani Ljutomerskega okteta priredili dobrodelni koncert z naslovom »Prlekija v Kanado«. Oktetovci namreč letos odhajajo v Kanado, kjer se bodo srečali z našimi rojaki, ki živijo v Kanadi, koncert pa so pripravili z namenom, da si bodo od prodanih vstopnic lažje pokrili pot do tja.

Tako so se na »krovu« poleg okteta kot gostje pridružili tudi Križevski rogisti, Duo Beročka, Folklorna skupina Leščeček, ŽVS Pole poje, ŽVS Evridike, Kulturno društvo 2020 Ljutomer in Pihalni orkester Ljutomer.

Na koncertu je bila izžrebana tudi nagrajena vstopnica, ki je pomenila, da bodo oktetovci enkrat po želji zapeli srečnemu nagrajencu. Seveda pa ni manjkalo presenečenj, saj so na dan kar trije obiskovalci oziroma nastopajoč praznovali rojstni dan, ki so dobili majhno pozornost.

Predsednica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, Mira Rebernik Žižek in njihovi gostje na koncertu so jim zaželeli srečno pot in čim več lepih trenutkov v Kanadi, kjer bodo od 16. do 23. maja opravili šest nastopov in koncertov za naša društva v mestih Toronto, Hamilton in Ottawa.

Oktet deluje v sklopu Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer že od leta 1965. Ker gre za kvaliteten dogodek, produkt velike mere ustvarjalnosti, dela, ljubezni do poustvarjanja slovenske ljudske in umetne pesmi slovenskega jezika in hkrati za dogodek z dodatno kulturno vrednostjo, si prizadevajo, da se ta kulturni zaklad širi tudi med Slovenci po svetu.Več v Kultura in izobraževanje