Na Cvenu do novih pridobitev

V vrtcu in okolici urejene talne označbe za lažjo orientacijo slepih in slabovidnih oseb, postavljeno je tudi novo glasbilo, ki lepo dopolnjuje motorično pot na dvorišču šole.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. maj 2024 ob 19:15
Nove pridobitve na Cvenu

Nove pridobitve na Cvenu

Po uspešno izpeljani delovni akciji, postavitvi motorične in čutne poti ter čudoviti prireditvi lanskega oktobra, so v vrtcu in šoli prišli do novih pridobitev, kot rečejo sami, so dodali nove koščke k mozaiku.

Tako so bile v vrtcu in okolici urejene talne označbe za lažjo orientacijo slepih in slabovidnih oseb. Označbe so bile v celoti financirane s strani društva Viljem Julijan, oziroma zbiralne akcije za dečka Oskarja s Cvena. Talne označbe so zanimive vsem otrokom, ki obiskujejo vrtec in šolo na Cvenu in so se tako naučili, kaj te označbe sploh pomenijo.

Med prvomajskimi počitnicami pa je bilo postavljeno tudi novo glasbilo, ki lepo dopolnjuje motorično pot na dvorišču šole. Sredstva za glasbilo so bila pridobljena s strani Kulturnega društva Cven, ki je bilo uspešno na razpisu Zavarovalnice Triglav. Preostanek sredstev pa je šel iz prispevkov, ki so se zbrali lani oktobra na otvoritvi čutne in motorične poti.

Tako so se otroci s prihodom v šolo po počitnicah nove pridobitve zelo razveselili in že ustvarjajo prijetno glasbo. Še enkrat se zahvaljujejo društvu Viljem Julijan, Zavarovalnici Triglav, Kulturnemu društvu Cven, Občini Ljutomer in podjetju Nograd ter staršem, ki so pomagali pri postavitvi glasbila.




Več v Kultura in izobraževanje