22 tisoč obiskovalcev se je zabavalo na največji študentski prireditvi v Sloveniji

Aktivnosti na stojnicah, nagradne igre ter tekmovanja med klubi so zaznamovale popoldanski del dogajanja, zvečer pa so za popestritev in krasen zaključek dneva poskrbeli odlični glasbeniki.

Prlekija-on.net, petek, 10. maj 2024 ob 16:05
Škisova tržnica 2024

Škisova tržnica 2024

Največja študentska prireditev v Sloveniji, Škisova tržnica, je v četrte na Kardeljevo ploščad v Ljubljani privabila več kot 22.000 obiskovalcev. Aktivnosti na stojnicah, nagradne igre ter tekmovanja med klubi so zaznamovale popoldanski del dogajanja, zvečer pa so za popestritev in krasen zaključek dneva poskrbeli odlični glasbeniki.

Škisova tržnica ni le prireditev, je dan, ko mladi ustvarijo Slovenijo v malem in tako že dolgo velja za dogodek, ki se ga mora vsaj enkrat udeležiti prav vsak študent. "Ponosna sem na klube in na to, da vas lahko predstavljam na nacionalni ravni. Ob vsemu trdemu delu ki ga opravljate skozi leto, ko organizirate dogodke za druge, si zaslužite tudi dan, posvečen vam, ko se lahko sprostite in samo uživate. Zato danes izkoristite to priložnost in ustvarite spomine za vse življenje!" je povedala Teja Vogrinec, predsednica Zveze študentskih klubov Slovenije.

Zbrane sta na otvoritvi nagovorila tudi predsednik Študentske organizacije v Ljubljani, Luka Mihalič, ter minister za obrambo, Marjan Šarec. Kot sedaj že skoraj tradicionalno pa je po nagovorih sledila predaja dobrodelnega čeka; Škisova tržnica je letos v dobrodelni akciji skupaj z Zvezo ŠKIS, študentskimi kljubi, ter Fundacijo Študentski tolar zbrala 15.000 EUR za študente v finančni stiski.

Na Škisovi tržnici je obiskovalce že opoldne pričakalo 55 študentskih klubov, ki so zbrani pod stojnicami ponujali najrazličnejše slovenske kulinarične specialitete in predstavljali posebnosti ter atrakcije svojega lokalnega okolja. Naziv ‘'najboljša stojnica'' je letos pripadel Klubu medvoških študentov, naziv najboljše regije pa je prejela Dolenjska regija. Na tekmovanju za najbolj čisto regijo so zmagali študentje iz 03 regije, na študentskih kmečkih igrah pa so se že tretjič zapored najbolje izkazali Gorenjci.

Glasbeni program glavnega odra je odprla vojaška skupina Naboj, za njimi pa so se na glavnem odru zvrstili še D'Chymnyz, Kreera, Delta Riff, Vazz, Tabu, S.A.R.S., ter Zablujena generacija. Na elektro odru je bilo prav tako živahno, obiskovalce so k plesu spravili Buchy, Smoks, Michael Angelo, Eliaz, RotorMotor ter UnibuU.

Zveza ŠKIS, glavni organizator Škisove tržnice, je v pripravo in izvedbo prireditve vložila več kot 6 mesecev dela, za obiskovalce pripravila več kot 12 ur pestrega dnevnega in večernega programa, v 8 urah pa se je na dveh glasbenih odrih zvrstilo kar 14 izvajalcev.

"Škisovo tržnico z razlogom mnogi poimenujejo kar Praznik študentov, saj s svojo edinstvenostjo vsako leto pripomore k povezovanju mladih iz vseh kotičkov Slovenije. Prepričan sem, da je organizacijska ekipa študentov, ki je preteklih 6 mesecev vse svoje moči vložila v organizacijo tega edinstvenega dogodka včeraj dokazala, da pregovor ‘'Na mladih svet stoji'' še kako drži. Vsi skupaj pa upamo, da smo včeraj vsem obiskovalcem pričarali edinstvene spomine, ki se jih bodo radi spominjali vse življenje." pa je povedal Luka Horvat, vodja organizacijske ekipe Škisove tržnice 2024.




Več v Družabno