Na dobrodelni prireditvi »Pustimo sledi, odprimo poti« zbrali preko štiri tisoč evrov

Na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer so organizirali dobrodelno prireditev, ki je nosila naslov »Pustimo sledi, odprimo poti«.

Prlekija-on.net, petek, 17. maj 2024 ob 14:17
Dobrodelna prireditev Pustimo sledi, odprimo poti

Dobrodelna prireditev Pustimo sledi, odprimo poti

Dobrota je ena najčudovitejših in najpomembnejših lastnosti, ki jih lahko izražamo kot ljudje. Izraža se skozi prijazna dejanja, sočutje, skrb za drugega in željo, da bi pomagali ljudem v stiski ali potrebi. Dobrota je močna sila, ki lahko naredi svet boljši kraj za vse nas.

Na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer smo organizirali dobrodelno prireditev, ki je nosila naslov »Pustimo sledi, odprimo poti«. Potekala je v torek, 14. 5. 2024, ob 18. uri v Kulturnem domu Ljutomer. Prireditev je združila skupnost v prizadevanjih za dobrobit otrok. Sredstva, ki smo jih zbrali, bodo namenjena postavitvi motoričnega parka ob šoli in pomoči otrokom iz socialno ogroženih družin.

Program prireditve je bil bogat in raznolik. Na začetku sta vse zbrane nagovorila predstavnica Občine Ljutomer, ga. Darinka Budna, in predsednik šolskega sklada, g. Tihomir Babič. Izrazila sta svojo podporo in hvaležnost za izjemno pobudo.

Nastopajoči so s svojimi nastopi navdušili občinstvo. Mladinski in otroški pevski zbor, Cici pevski zbor ter učiteljski pevski zbor ob spremljavi Pomurskega tamburaškega orkestra so napolnili dvorano s svojimi harmoničnimi melodijami. Družina Franov in družina Taškov sta s svojimi nastopi dodali pridih domačnosti in topline. Posebno pozornost so pritegnili tudi člani Ukulela benda in člani Komorne skupine Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. S svojim izjemnim vokalom in glasbenim talentom je občinstvo navdušil Duo Kiara in Miha iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomera. Za posebno vzdušje na prireditvi sta poskrbeli plesna skupina naših sedmošolk in cvenska folklora. Ob koncu so vsi nastopajoči zapeli pesem Dan ljubezni in poželi bučen aplavz.

Po končani prireditvi je sledilo še prijetno druženje ob zakuski, za katero so poskrbeli starši.

S ponosom sporočamo, da nam je v sklopu naše prireditve s pomočjo vaših velikodušnih donacij uspelo zbrati 4.254,10 €. Našemu cilju smo se zelo približali, nekaj sredstev pa še vseeno manjka, saj stroški postavitve motoričnega parka znašajo 12.500 €. Vaša podpora nam daje motivacijo in vero, da skupaj dosežemo ta cilj. Donacije so še vedno dobrodošle.

S svojimi donacijami so precej pripomogle naslednje organizacije: MGT družba za gradbeništvo in trgovino, Montaža sten in stropov Megla, T-lotus, Karba MGE, Murexin, Segrap, MF-CT, Logistika Pušenjak, Farmtech, Avtocenter Makoter, Mera, Arko, Dukin, Prodajno servisni center Ljutomer, Karitas Ljutomer - Župnija Ljutomer in Občina Ljutomer. 

Hvaležni smo vsem nastopajočim, donatorjem in obiskovalcem, ki ste s svojo podporo omogočili uspeh te pomembne prireditve. Skupaj smo dokazali, da z združenimi močmi lahko naredimo veliko za naše otroke in skupnost. Hvala vsem!

Učenci in kolektiv OŠ Ivana Cankarja Ljutomer




Več v Kultura in izobraževanje