Okusi Prlekije na Glavnem trgu v Ljutomeru

Okusi Prlekije je prireditev, ki obiskovalce vabi ta petek, 24. maja 2024, ob 17. uri na Glavni trg v Ljutomer. Predstavili se bodo prleški ponudniki, s katerimi želijo dvigniti prepoznavnost jedi na našem območju na ta način, da okušamo najboljše iz Prlekije ob zvokih domačih glasbenih ustvarjalcev.

Oglasno sporočilo, sreda, 22. maj 2024 ob 14:17
Okusi Prlekije

Okusi Prlekije

Etno-kulinarični dogodek bo poskrbel za dobro voljo v vseh ozirih. Ljubitelje hrane bo razvajala bogata kulinarična ponudba lokalnih ponudnikov tradicionalne prleške hrane, vinoljubom bo postrežena pristna prleška kapljica, ljubitelji kulture pa bodo uživali ob domači glasbeni spremljavi. Na dogodku bodo nastopili: otroška folklorna skupina iz Osnovne šole Stročja vas, tamburaška skupina, družinski ansambel Fekonja, etno skupina Bosi, za vrhunec prireditve pa bo poskrbel prleški glasbenik Tadej Vesenjak s svojim bandom.

Okusi Prlekije je tradicionalna prireditev, ki obiskovalce vabi ta petek, 24. maja 2024, ob 17. uri na Glavni trg v Ljutomer. Organizator prireditve je Prleška razvojna agencija v tesnem sodelovanju z Občino Ljutomer. Namen prireditve je promocija združene gastronomske ponudbe na območju Prlekije. V ospredje želijo postaviti avtentično gastronomski ponudbo in dvigniti prepoznavnost jedi na našem območju na ta način, da okušamo najboljše jedi iz Prlekije ob zvokih domačih glasbenih ustvarjalcev.

Povabljeni sodelujoči na stojnicah so vodilni predstavniki gastronomije iz območja LAS Prlekija. Vsak ponudnik bo pripravljal tradicionalne prleške jedi bodisi v tradicionalni ali sodobni obliki, prilagojeni trendom »street food« in »finger food«.

Na letošnji prireditvi Okusi Prlekije se bodo ta petek s svojo ponudbo predstavili: Lončarstvo Žuman, Oljarna Kocbek, Babičina hiša, Hotel Jeruzalem, Društvo za ohranitev jedi naših babic - Kihača, Eko Grünt Trstenjak, Gostilna Zorko, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Vinska fontana Kapela, Turistična kmetija Vrbnjak, Kmetija Paldauf&BeEko, Jedro - SKZ Ljutomer Križevci, Iskreno gostinstvo in Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer.

Jedi in pijače, ki spadajo med tradicionalne in so zastopane na območju Prlekije so: bučni pesto s česnom, bučni krekerji, prleška gibanica, ajdov krapec, kisla žüpa, traminec, domača salama, gin z bučo in bučnimi semeni, različne bučne jedi, ajdov tris, bučna torta, prleški kozarček, prleški sendvič, bučni rezanci, domači sokovi, proletina, šipon, ocvirkovica, prleška tünka in druge domače dobrote.

Pridite, obiščite prireditev Okusi Prlekije in podprite lokalne ponudnike. Prodaja degustacijskih porcij bo potekala z lokalno valuto Klopotec, ki jo lahko prevzamete na glavni blagajni dogodka.

Okusi Prlekije




Več v Družabno