1. delovna sobota na OŠ Stročja vas

Stročja vas, 18. 5. 2024 – Na OŠ Stročja vas so prvič izpeljali delovno soboto, ki so jo poimenovali tudi dan družine.

Prlekija-on.net, sreda, 22. maj 2024 ob 18:25
Delovna sobota na OŠ Stročja vas

Delovna sobota na OŠ Stročja vas

V petek, 9. 2. 2024, smo bili učenci in zaposleni doma, zato nas je čakala sobota, ko bomo morali »delati«.

Padla je odločitev, da bomo ta dan izvedli malo drugače oz. sploh prvič smo izvedli delovno soboto, ko so se nam pridružili tudi starši in smo urejali okolico šole in tudi učilnice.

Preden smo se lotili dela, smo imeli kratek kulturni program, razglasili pa smo tudi prejemnike bralne značke. Na tem mestu je treba naše knjižne molje pohvaliti in jim čestitati.

Potem pa smo vsi zavihali rokave in se pridno lotili dela. Zadali smo si, da bomo uredili igrišče za odbojko na mivki in peskovnik vrtca. Treba je bilo prekopati in zrahljati pesek ter navoziti novega.

S pomočjo Krajevne skupnosti Stročja vas je že nekaj časa potekala postavitev učilnice na prostem, ki nam bo prišla prav v toplejših mesecih šolskega leta. Predsednik KS Stročja vas, g. Srečko Mihorič, se je povezal z domačini mojstri in ob pomoči g. Bora Zemljaka in g. Rajka Bukovca je naša učilnica na prostem dobila pravo podobo. To soboto pa so starši z otroci in zaposlenimi učilnico uredili ter pripravili za uporabo, česar se vsi veselimo.

Ob učilnici na prostem imamo tudi eko vrt, na katerem raste marsikaj zdravega in okusnega. Tudi tukaj smo poprijeli za delo ter ga očistili.
Okolica naše šole je urejena in lepa, a smo se vseeno odločili, da jo bomo malo spremenili. Na dveh mestih smo vsekali stopnice v zemljo, s čimer smo si naredili bližnjice. Na naši terasi ob jedilnici pa smo odstranili zelenje, ki se je razraslo po ograji.

Ozaljšali smo si tudi učilnice, ki so bile potrebne beljenja. Prepleskali smo učilnico nemščine, matematike in 4. razreda. Učilnico tehnike pa smo polepšali z našimi umetniškimi poslikavami.

Čisto vsi smo pridno delali: učenci, straši in zaposleni. Delovna sobota oz. dan družine je več kot uspel, saj se vidi delo naših rok tako v učilnicah kot v okolici šole.

Vsem hvala za pomoč!

Bernardka Marinič




Več v Kultura in izobraževanje