Srebrno priznanje za folklorno skupino iz Cezanjevcev

Otroška folklorna skupina iz OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je prejela srebrno priznanje.

Prlekija-on.net, sobota, 25. maj 2024 ob 09:23
Folklorno skupina iz Cezanjevcev

Folklorno skupina iz Cezanjevcev

Skupina je s postavitvijo Na Miklavžev večer dosegla regijski nivo za Pomurje in Maribor z okolico. Srebrno priznanje je bilo skupini podeljeno na Ringaraji, regijskem srečanju otroških folklornih skupin, 11. maja 2024, v Selnici ob Dravi.

Folklorno skupino iz OŠ Janka Ribiča Cezanjevci obiskujejo učenci od 1. do 5. razreda v obliki interesne dejavnosti. Spodbujanje učencev k kulturnemu udejstvovanju v obšolskih dejavnosti je stalna naloga šole, ki nosi naziv Kulturna šola.

Nagrajeno postavitev je ustvarila vodja skupine, Nataša Pušenjak. Folkloriste sta spremljala učitelj David Lukner s frajtonarico in učiteljica Milena Novak na lončenem basu. V plesni koreografiji so predstavili otroke, ki pričakujejo obisk svetega moža in si čas krajšajo s plesom, petjem, igro in zbadanjem.

Folklorna skupina iz Cezanjevcev

Plesno koreografijo je skupina predstavila na Območnem srečanju folklornih skupin DERE SEN JAS MALI BIJA občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Srečanje vsako leto poteka pod okriljem JSKD, Območne izpostave Ljutomer, ki jo vodi Mira Rebernik Žižek. Predstavljene skupine takrat prejmejo oceno strokovne spremljevalke, ki postavitve vrednoti in določi, ali presegajo območno raven in napredujejo.

Zapisala: Brigita Hojnik
Fotografije: E. Križan, N. Pušenjak




Več v Kultura in izobraževanje