Ljutomerski oktet se je varno vrnil iz gostovanja v Kanadi

Od 16. do 23. maja so opravili šest nastopov in koncertov za naša društva v mestih Toronto, Hamilton in Ottawa.

Prlekija-on.net, nedelja, 26. maj 2024 ob 10:56

Dragi vsi naši prijatelji. Člani Ljutomerskega okteta smo se včeraj zvečer varno vrnili domov v Prlekijo. Po vseh 4...

Objavil/a Ljutomerski oktet dne Sobota, 25. maj 2024

Ljutomerski oktet

Ljutomerski oktet se je na povabilo Slovenske skupnosti v mestu Toronto in Hamilton podal na gostovanje v Kanado. Od 16. do 23. maja so opravili šest nastopov in koncertov za naša društva v mestih Toronto, Hamilton in Ottawa.

Med drugim so zapeli na svetih mašah v župnijski cerkvi St. Gregory v Hamiltonu in v župnijski cerkvi Brezmadežne s čudodelno svetinjo v Torontu. Predstavili so Mašo za moški zbor nedavno preminulega skladatelja Jožeta Trošta in skupaj s cerkvenim občestvom zapeli nekaj znanih pesmi iz ljudske cerkvene pesmarice. Koncerte so izvedli še pri Slovenskem društvu Simon Gregorčič in Slovenskem društvu Slovensko letovišče v Torontu, obiskali so slovensko veleposlaništvo in izvedli koncert v katedrali Notre Dame v Ottavi, na koncu pa obiskali še dom za dolgotrajno oskrbo Lipa.

V petek zvečer so se varno vrnili domov v Prlekijo. "Po vseh 4 letalskih letih in prevoženih 2.000 km po Kanadi smo res srečni, da smo varni spet doma. Brez vas dragi podporniki, sponzorji in prijatelji nam ne bi uspelo. Iskreno hvala za podporo. V kratkem bomo spet nastopali doma.
Seveda smo se vrnili s pesmijo in zapeli na praznovanju jubileja gospe Nade Prelog. Mame našega umetniškega vodje in žene našega preminulega Mirka Preloga, ki ga nosimo vedno v srcu in v mislih. Vse najboljše draga Nada. Še na mnoga zdrava in srečna leta.
Naj živi Slovenska pesem
," so zapisali ob vrnitvi domov.

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih


Ljutomerski oktet v Ottawi, maj 2024

Naš zadnji koncert v Notre Dame Cathedral. Publika je izjemno toplo sprejela naše Stezice.

Objavil/a Ljutomerski oktet dne Sreda, 22. maj 2024

I had the pleasure of seeing the Ljutomerski Oktet at the Slovenian Summer Camp in Bolton! Hearing their beautiful renditions of Slovenian music was a joyful treat for the long weekend!

Objavil/a Canadian Slovenian Chamber of Commerce dne Četrtek, 23. maj 2024

Koncert Ljutomerskega okteta v Ottawski Katedrali Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS / Slovenian Ministry...

Objavil/a Veleposlaništvo Slovenije v Ottawi / Embassy of Slovenia in Ottawa dne Torek, 21. maj 2024Več v Kultura in izobraževanje