Matej Trstenjak in Mitja Šinkovec združila moči, nastala je nova navijaška skladba Sloveniji v čast

SLOVENIJI V ČAST je nova navijaška skladba, katere namen je podpreti slovenske športnike, ne glede na prostor in čas.

Prlekija-on.net, sobota, 1. junij 2024 ob 09:14
Sloveniji v čast

Sloveniji v čast

Slovenski pevec, Mitja Šinkovec, ki smo ga že videli na malih ekranih, v šovu Znan obraz ima svoj glas in Slovenija ima talent, je tokrat moči združil s tekstopiscem Matejem Trstenjakom - v svet namreč pošiljata projekt, ki so ga z ekipo ustvarjali šest mesecev. Mitja je »postal glas« nove navijaške skladbe SLOVENIJI V ČAST.

»Po uvrstitvi nogometašev na evropsko prvenstvo, me je prijatelj na samem stadionu podražil, da je sedaj čas, da kot glasbeni kreator ustvarim navijaško skladbo. Idejo sem imel v mislih že nekaj let, moral sem jo le spraviti na papir«, pove avtor besedila in projektni vodja Matej Trstenjak. »Od samega začetka, pa vse do konca ustvarjanja, je bila moja vizija, da naredim ljudsko navijaško skladbo, ki si jo bodo ljudje peli, ob njej vzklikali in z njo navijali za naše športnike.«, doda.

SLOVENIJI V ČAST je skladba, katere namen je podpreti slovenske športnike, ne glede na prostor in čas. Avtor besedila je Matej Trstenjak, glasbo pa je dodal Alen Tilinger. Aranžma sta skupaj pripravila znana glasbenika - Nejc Tratnjek (član Poskočnih muzikantov) in Miha Gorše (član ekipe Nine Pušlar).

Goreč navijač slovenskih športnikov in športnic je tudi »njen« pevec, Mitja Šinkovec: »Temu projektu sem se pridružil, ko sem dobil Matejevo povabilo, za katerega je že napisal besedilo, meni pa je projekt podrobneje predstavil. Ko sem ga slišal sem bil takoj za to!«. Doda pa še, da ima za skladbo poseben cilj: »Po evropskem prvenstvu bi rad našim nogometašem skladbo v živo odpel, z veseljem pa tudi kdaj kasneje za kakega športnega posameznika ali ekipo

Matej je tako za izvajalca izbral nekoga z enako strastjo do slovenskega športa, hkrati pa nekoga z bogato glasbeno zgodovino. Med letoma 2009 in 2010 je bil Mitja član skupine Tangels, s katero je nastopil na EMI. Leto kasneje je sodeloval v 2. sezoni šova SLOVENIJA IMA TALENT, kjer je prišel do polfinala, leta 2017 je bil finalist 4. sezone šova Znan obraz ima svoj glas, leta 2021 se je pridružil skupini POP DESIGN in tam deloval leto in pol ... Od lanskega leta pa se na glasbeni sceni predstavlja kot solo izvajalec.

Skladbi pa seveda ne manjka videospot, ki ga je ustvarila video produkcija Prizmatory. Snemali so ga na osmih različnih lokacijah, v končno video podobo pa je vključenih tudi nekaj posnetkov, ki so jih za ta namen pripravili navijači. Namen videospota je bil zajeti različne kraje, kjer slovenski navijači navijajo za športnike, prav tako pa vključiti različne športe, saj je skladba splošno navijaška.

»Ko boste slišali to skladbo, vas bo kar poneslo!«, se pošali njen izvajalec.

Skladbi lahko prisluhnete v videu.

SLOVENIJI V ČAST
Avtor besedila: Matej Trstenjak
www.matejtrstenjak.si

Eee-ooo, eee-ooo, naj nas slišijo.
Eee-ooo, eee-ooo, naj nas čutijo,
saj bije nam srce za Slovenijo.

Polnijo se mesta,
polna je že cesta
vse do stadiona.

Polnijo se kavči,
umirjajo se trači,
vsi smo združeni.

Pesem je v avtu,
na pumpi in ob šanku,
v vsakem malem domu.

V zraku je veselje,
v srcu dobre želje -
za Slovenijo.

Naj čuti se ljubezen,
naj vsak ponosen bo!
Dokažimo še svetu,
da res veliki smo.

Nalij še eno rundo,
da bo močnejši glas
in skupaj zdaj zapojmo
Sloveniji v čast.

Eee-ooo, eee-ooo, naj nas slišijo,
saj bije nam srce za Slovenijo.

Naj čuti se ljubezen,
naj vsak ponosen bo!
Dokažimo še svetu,
da res veliki smo.

Nalij še eno rundo,
da bo močnejši glas
in skupaj zdaj zapojmo
Sloveniji v čast.

Eee-ooo, eee-ooo, naj nas slišijo,
eee-ooo, eee-ooo, naj nas čutijo,
saj bije nam srce za Slovenijo.Več v Glasba in film