»Eko dan« in krasitev vrtca v veselem decembru

Eko dan in krasitev vrtca v Križevcih pri Ljutomeru

Vrtec Križevci pri Ljutomeru, vzgojiteljici Simona Žižek, Brigita Cmager, ponedeljek, 19. december 2011 ob 18:53
Nasmejani otroci

Nasmejani otroci

Mesec december je mesec velikih pričakovanj, veselja, radosti, tako med otroki, kot med odraslimi. Še posebej se to odraža pri naših predšolskih otrocih v vrtcih.

Ker je naš vrtec vključen v projekt Ekovrtec, smo si z otroki in starši okrasili in pričarali praznično vzdušje v naše okolje, na nekoliko drugačen način.

Dan, ko smo izvajali načrtovane dejavnosti, smo poimenovali »eko dan«. V vseh skupinah smo ta dan (dopoldan) izvajali načrtovane likovne dejavnosti iz odpadnega meteriala (plastenke in tetrapaki). V nekaterih skupinah smo s to dejavnostjo nadaljevali še popoldan, skupaj s starši. Tako pri otrocih, kot pri starših (popoldanska božična – novoletna delavnica) se je porodilo veliko novih domislic in idej. Nastali so čudoviti izdelki in čudovita okrasitev našega vrtca (hišice, zvončki, snežinke, laterne, smreke, zvezde…).

Tako so otroci kot starši spoznali, da odpadne embalaže (plastenk in tetrapakov) ne vržemo le med odpadke, ampak jo lahko uporabimo tudi v drugačne namene (izdelki otrok, staršev, didaktična sredstva za otroke….).

Prav izdelki, narejeni z otroškimi rokami, so nam pričarali praznično vzdušje in pričakovanje lepega in veselega decembra.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši