Dan odprtih vrat v vrtcu Ljutomer

Otroci so ustvarjali v različnih kotičkih

Marija Pušenjak, Vrtec Ljutomer, petek, 6. januar 2012 ob 12:271
Dan odprtih vrat v vrtcu Ljutomer

Dan odprtih vrat v vrtcu Ljutomer

Naravoslovnim vsebinam dajemo v vrtcu Ljutomer velik poudarek. Izvajamo dejavnosti na prostem in v igralnici. Vsako prvo sredo v mesecu imamo "dan odprtih vrat". Takrat se še posebej povežemo po tri skupine posameznih oddelkov.

Dejavnosti po kotičkih vedno pripravi en tandem. Otroci se razvrstijo po kotičkih in se seveda pri dejavnostih izmenjajo. V sredo, 4.1.2012 so se nam pridružile tudi izredne študentke Pedagoške fakultete iz Maribora-smer predšolska vzgoja. Tako smo "dan odprtih vrta" s področja naravoslovja izvedli skupaj z njimi. Otroci so ustvarjali v kotičkih-čutna pot, mešanje tekočin v plastenkah, igra s kockami-kje domujem, raziskovalna škatla, igra z magnetnimi ladjicami, vetrnica, zakaj se vrtiš, ustvarjanje s testom, vodni kotiček, kotiček s peskom...

V kotičkih so se otroci seveda tudi zamenjali. Vzdušje je bilo zelo sproščeno. Skozi dejavnosti smo ugotovili, da otroci vedo že veliko. Poudarek je bil na izkustvenem učenju. Ugotovili smo, da je bil odziv otrok zelo pozitiven. Veliko so spraševali, ugotavljali, preizkušali... Prepričani smo, da so se otroci naučili veliko novega, predvsem pa je pomembno pozitivno doživljanje in želja po nadaljnjem ustvarjanju, saj so spraševali, kdaj bodo ustvarjali še v kotičkih, kjer še niso. Sončno vreme jih je vabilo  v naravo. Zato so z dejavnostmi nadaljevali po kosilu in tudi naslednji dan.


Več v Najmlajši