PŠK Ljutomer 3 ostajajo brez zmage

8. krog Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, torek, 10. januar 2012 ob 13:13
8. krog Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

8. krog Pomurske košarkarske lige, foto: Vedran Tomšić

Po praznikih in premoru je bil odigran 8. krog Pomurske košarkarske lige. PŠK Ljutomer 1 so premagali ekipo KK Sveta Ana, PŠK Ljutomer 2 pa SBK Gornja Radgona, medtem ko so PŠK Ljutomer 3 izgubili proti ekipi KK Picerija Nona Lenart in tako edini ostajajo brez zmage.

KD Sobota : KK Lindau Lendava
47 : 60 (16:17, 12:18, 13:8, 6:17)
petek, 6.1.2012, 19.00, OŠ 3 Murska Sobota;

KD Sobota: Melin 15, Lukač 10, Bilić 8, Skandali 5, Žigo 4, Čep 3, Hari 2
KK Lindau Lendava: Balažic 26, Horvatič G. 8, Hozjan T. 7, Zrna 6, Balaž 6, Žalig 4, Svetko 2, Horvatič S. 1

V petek so nam v goste prišli Lendavčani s katerimi imamo sicer pozitiveno statistiko, a so te tekme bile vedno napete. Po dveh porazih v zaključku leta 2011, smo želeli leto 2012 začeti z zmago proti Lendavi.
Tekmo so bolje odprli gostje, ki so v začetku povedli. Sobočanci smo se uspeli hitro priključiti. Sledilo je nekaj izmenjav v vodstvu in na koncu četrtine točka prednosti za lendavčane.
Druga četrtina se je začela podobno kot prva, saj so lendavčani v uvodu hitro prišli do +5. Nato smo v sredini 2. Četrtine uspeli rezultat preobrniti in povesti (27 – 26). Kot se je izkazalo je to bilo zadnje naše vodstvo na tekmi. Nato so lendavčani dali 9 točk zapored. Rezultat polčasa 28 – 35 za Lendavo.
Če smo zadnji 2 tekmi več ali manj »izgubili« v tretji četrtini, smo tokrat to četrtino odigrali zelo dobro, predvsem v obrambi. Seveda je ob odlični obrambi steklo tudi v napadu in razlika, ki so si jo »pridelali« Lendavčani  je kopnela iz minute v minuto. Rezultat po treh četrtinah: 41 – 43!
To, kar se ni zgodilo v tretji četrtini, se je seveda v zadnji četrtini. Spet smo toživeli »blackout«, tokrat v celotni četrtni. V zadnji četrtini smo zmogli vsega 1 koš iz igre in tako pač tekme ne moreš zmagati. Lendavčani so pokazali veliko večjo željo po zmagi in so zasluženo dobili otvoritveno tekmo PKL v letu 2012.
Člani KD Sobota želimo vsem udeležencem lige PKL uspešno »švicanje« pod koši pomurske lige,  veliko osebne sreče ter zdravja v letu 2012!
Sestavil: Tomaž Dundek (KD Sobota)

PŠK Ljutomer 2 : SBK Gornja Radgona
62 : 57 (21:15, 16:19, 11:11, 14:12)
petek, 6.1.2012, 21.00, ŠIC Ljutomer; Zver, Juteršnik

PŠK Ljutomer 2: Šiškin 22, Frangež 13, Karba 10, Horvat 9, Kolbl 4, Kosi 2, Munda 1, Preglej 1
SBK Gornja Radgona: Rajnar 18, Novak 15, Gomboc 12, Jurjovič 5, Kuhar 4, Budja 3, Kozic 0, Zih 0

Prvo tekmo v novem koledarskem letu smo odigrali proti direktnim tekmecem za Final 4 SBK Gornja Radgona. V tekmo smo šli z veliko željo po zmagi, kar se je videlo predvsem v obrambi, katera je res bila na nivoju, čvrsto in agresivno smo odigrali predvsem na njihovih treh glavnih igralcih Rajnarju, Novaku in Gombocu. Prva četrtina je bila izenačena do zadnjih minut, ko smo z naredili razliko +6 z nekaj lahkimi koši iz protinapadov. V drugo četrtino so boljše štartali Radgonci, tako da smo bili primorani vzeti minuto odmora in z nekaj menjavami in dobrimi akcija in zadetimi meti iz razdalje smo spet postavili stvari na svoje mesto, četrtina se je končala z izidom 16:19 za Radgonce. Tako smo na odmor šli z prednostjo 3 točk. Tretja četrtina je bila kar se napada tiče med najslabšimi, zgrešili smo nekaj »zicerjev« vendar smo vse popravljali v obrambi, kjer smo še vedno igrali zelo agresivno in disciplinirano. Četrtina se je končala z izidom 11:11. V zadnji četrtini smo z nekaj dobrimi akcijami si naredili malce občutnejšo razliko in tako so gostje bili primorani začeti delati osebne napake in upati da bomo zgrešili proste mete, vendar so naši igralci ohranili mirne živce in večina prostih metov smo izkoristili in tako smo zmagovito štartali v novo koledarsko leto. Na koncu je semafor kazal 62:57 v našo korist. Naj še izpostavim strelce, pri domačih je blestel Igor Šiškin z 22 doseženimi točkami, pri gostih je največ točk dosegel Toni Rajnar, ki je dosegel 18 točk. Čestitam gostom za fair play in sodnikoma za solidno opravljeno delo. Hvala tudi številčni publiki, ki nas je spodbujala in gremo novim zmagam naproti. V Novem letu pa vsem želim veliko zdravja, uspeha in mirno roko.
Sestavil: Rok Horvat (PŠK Ljutomer 2)

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh : KK GMT Beltinci
74 : 67 (17:15, 21:19, 22:20,14:13)
sobota, 7.1.2012, 18.00, OŠ Sladki Vrh;

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Cehnar L. 26, Kikl 19, Rošker Breg 12, Breg 10, Arzenšek 7, Vernik 0
KK GMT Beltinci: Vöroš 18, Cör 16, Kukel T. 12, Bojnec 8, Kukel M. 6, Farkaš 5, Zver 2, Fujs 0, Ferčak 0

Po daljši pavzi, katere smo bili deležni v decembru smo komaj čakali da se ponovno začne igrati.  Ampak žal je "veseli december" naši ekipi prinesel več slabega kot dobrega. Zaradi poškodb in delovnih obveznosti katere so določeni igralci morali prenesti na januar, smo praktično ostali brez 4 igralcev iz udarne peterke (Kneževič, Cof, Cehnar G., Stampfer) in še brez Kaurana in Mustra. Tako, da nam prvouvrščena ekipa PKL seveda ni predstavljala nekega veselja ampak že v naprej ogromno skrbi. Na tekmo smo prišli z 9 igralci oz praktično z 8 (Polič je imel povišano temperaturo, tako da ni bil sposoben stopiti na parket), da pa je bila nesreča še večja sta se na segrevanju poškodovala še dva igralca (Mezgec in Nerat....) Tako da smo bili prisiljeni igrati tekmo le s 6 igralci. Nasprotna ekipa je bila bolj ali manj po številu igralcev kompletna.
1. Četrtina (17:15): Prvi in drugi koš v letu 2012 v naši dvorani je dosegel igralec nasprotne ekipe Kukel M. Za domače moštvo je prva dva koša zadel eden izmed naših mladih upov, ki bi naj razcveteli v prihodnjih sezonah Patrik Rošker Breg. Gostje so na začetku tekme zadeli praktično iz vseh položajev-najvišja prednost je znašala 5 točk v njihovo korist. Po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja so se domačini zbrali in z zadeto trojko Brega (po ang. HILL) in po seriji zadetih košev lanskega najboljšega strelca lige Cehnar L., prešli v vodstvo in četrtino dobili za dve točki.
2. Četrtina (21:19): Druga četrtina se je začela praktično enako kot tekma. Gostje so naredili delni izid 0:8 in povedli za 6. Domačini so odgovorili s trojko Kikla. ki je po tem metu postal praktično neustavljiv - začel je zadevati iz vse mogočih in nemogočih položajev. Sledila je neverjetna serija našega trojčka- Cehnar, Kikl in "mladiča" Rošker-Brega. Prešli smo v vodstvo z 38:28. Sledila je minuta odmora-katera nam ni koristila...saj smo bili že zgleda vsi na polčasu. Gostje so to izkoristili in v zadnji minuti  zmanjšali razliko, ki je ob polčasu znašala le 4 točke za domače. (38:34)
3. Četrtina (22:20): Tako kot je bilo v prvem polčasu, tako je bilo tudi v tej četrtini. Gostje spet z delnim izidom 0:9. Domači igralci smo se izgubili, ni bilo več zbranosti-v prvih 4 minutah 3/4 nismo dosegli koša. Seveda, smo morali reagirati in vzeti minuto odmora, se malo umiriti in se potruditi da bi lahko spet zaigrali tako kot v prvem polčasu. To nam je uspelo in nasprotnike smo ujeli na 46 : 46, s čudežno zadeto trojko domačega igralca Arzenška. Nato smo seveda lažje zadihali in ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Ključni trenutek 3/4 se je zgodil pri 51:51, ko je naš "Hill" zadel trojko preko Zvera za naše vodstvo 54:51, svoje je še dodal dobro razpoloženi Kikl in četrtina se je končala z našim vodstvom 60:54.
4. Četrtina (14:13): V zadnjih deset minut smo torej odšli z lepo prednostjo in z miselnostjo, da moramo bolje odigrati te začetne minute, ki so nam v vseh četrtinah delale probleme. Lažje rečeno kot storjeno, gostje so nas ujeli na 63:63. Minuta odmora-in mini serija Cehnar 4 točke in Kikl zadeta trojka za lažje dihanje v zadnjih dveh minutah. Obe ekipi sta bili v bonusu, za to so sledili prosti meti. Domačini smo jih zadeli in na koncu zmagali s rezultatom 74:67.
Čestital bi nasprotni ekipi za športno in težko tekmo. Prav tako sodnikoma za sojenje, zapisnikarski mizi za odlično opravljeno delo. In posebna zahvala naši navijaški skupini KK Paloma-Alfe : ROBČKOM :) Najpomembnejši del je sledil po tekmi in sicer debata o tekmi z nasprotniki, ki sicer več niso bili popolni ampak vseeno-važno je druženje. Nasprotnikom v nadaljnjem delu želim še veliko uspeha.
Sestavil: Mitja Vernik (KK Paloma – Alfa Sladk Vrh)

PŠK Ljutomer 3 : KK Picerija Nona Lenart
39 : 61 (13:14, 10:15, 4:15,12:17)
sobota, 7.1.2012, 19.00, ŠIC Ljutomer; Zver, Feher

PŠK Ljutomer 3: Filipič 12, Robnik 9, Copot A. 8, Karba 7, Kupčič 3, Žitek 0, Leben 0, Pavličič 0, Glavnik 0, Bogša 0
KK Picerija Nona Lenart: Kraner 9, Holc 8, Dokl 8, Topolnik 8, Dukarič S. 6, Koletnik 5, Erjavec 5, Zdravkovič 5, Dukarič R. 5, Puntnar 2, Erjavec B. 2, Senekovič 0

Igralci tretje ljutomerske ekipe smo novo koledarsko leto začeli z domačo tekmo proti ekipi KK Picerija Nona Lenart. Domačini smo kljub odsotnosti prvega strelca šli v tekmo sproščeno saj so gostje veljali za favorite. Sproščenost se je poznala tudi na igrišču saj smo na začetku prve četrtine povedli in vodstvo držali vse do konca četrtine, ko so gostje povedli z izidom 13:14, kar je bil tudi končni izid prve četrtine. Tudi druga četrtina je bila precej izenačena. Tudi to četrtino so gostje dobili z rezultatom 10:15. Obe ekipi sta v prvem polčasu igrali trdo obrambo, kar je bilo vidno tudi na semaforju, ki je ob polčasu kazal 23:29 v korist gostov iz Lenarta. Domačini smo v tretjo četrtino vstopili optimistično, a so nas gostje presenetili s consko obrambo, ki je nikakor nismo mogli prebiti. Gostje so med tem zadevali in tretjo četrtino dobili z izidom 4:15. V četrto četrtino smo vstopili z zaostankom 17 točk. Zaostanek smo uspeli nekoliko znižati a gostje do konca tekme niso dopustili presenečenja in suvereno prišli do druge zmage v sezoni z rezultatom 39:61, mi pa bomo prvo zmago iskali na prihajajočih tekmah. V domačih vrstah je bil najučinkovitejši Filipič, ki je dosegel 12 točk, med strelce pa se je vpisalo le šest igralcev. Pri gostih ni nihče preveč izstopal. Kraner je dosegel 9 točk, Holc, Dokl in Topolnik pa so dosegli vsak po 8 točk. Pohvaliti velja še sodniško dvojko Zver, Feher, ki sta odlično in neopazno opravila svoje delo. Gostom pa se zahvaljujemo za lepo in športno odigrano tekmo.
Sestavil: Andrej Copot (PŠK Ljutomer 3)

PŠK Ljutomer 1 : KK Sveta Ana
81 : 59 (16:9, 21:20, 23:17, 21:13)
sobota, 7.1.2012, 21.00, ŠIC Ljutomer; Kous, Bilič

PŠK Ljutomer 1: Domajnko 18, Vozlič 17, Dominko 14, Jakelj J. 13, Črnjavič 11, Miholič N. 6, Jakelj P. 2
KK Sveta Ana: Polenšak 15, Bauman 13, Jug 12, Krajnc 11, Vučkovič 8, Kuzma 0

V 8. krogu lige PKL sta se v Ljutomeru pomerili ekipi PŠK 1 in Sv. Ana. Nobena od ekip ni mogla računati, da ji bo prednost prinesla dolga klop, saj je bilo domačih igralcev 7, gostujočih pa  6. Tekma se je začela zelo izenačeno, rahlo pobudo so prevzeli domačini, ki so dosegli nekaj lepih košev iz hitrih protinapadov. Četrtina se je končala z izidom 16 proti 9 v korist domačinov. V drugi četrtini se je slika obrnila. Košarkarji Sv. Ane so prevzeli pobudo in s trdo obrambo ter uspešnimi meti s polrazdalje prišli do prednosti osmih točk. Domačini so bili primorani vzeti minuto odmora, v kateri so strnili vrste. S hitro igro in požrtvovalnostjo v obrambi so z delnim izidom 16 proti 0 na odmor odšli s osmimi točkami prednosti.  Domačini so tudi v drugem polčasu nadaljevali s hitro igro, a ta ni bila več tako prepričljiva, kot tista v drugi polovici druge četrtine. Tretja četrtina se je končala z izidom 60 proti 46. V četrti četrtini košarkarji Sv. Ane niso več zmogli preobrata kot v prvem polčasu in domačini so tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat tekme je bil 81 proti 59 v korist domačinov. Najboljši strelci na tekmi pri domačih so bili Domajnko z 18 in Vozlič s 17 točkami, pri gostih pa sta največ točk dosegla Polenšak 15 ter Bauman 13 točk. Tekma je minila v športnem vzdušju, prav tako sta dobro delo opravila sodnika, ki sta bila večino tekme neopazna. Košarkarji PŠK 1 želimo vsem srečno ter športnih uspehov polno novo leto.
Sestavil: Miha Dominko (PŠK 1 Ljutomer)


Več v Šport