Predaja zelenega nahrbtnika v vrtcu Križevci

Zeleni nahrbtnik je okoljevarstveni projekt, namenjen predšolskim otrokom v vrtcih

Sonja Stolnik, Renata Slavinec Berden, četrtek, 12. januar 2012 ob 11:15
Predaja zelenega nahrbtnika

Predaja zelenega nahrbtnika

Osnovni namen in cilj projekta je motivirati predšolske otroke, da sami razmišljajo o naravi in okolju, v katerem živijo, da skozi igro in svoji stopnji razumevanja primerno spoznavajo okoljevarstvene probleme, nanje opozarjajo in iščejo rešitve.

Zeleni nahrbtnik povezuje otroke, vzgojitelje in druge strokovne delavce vseh vrtcev občine Ljutomer, vrtca Križevci in Veržej ne glede na občinske meje. Otroci se veselijo druženj s sovrstniki iz sosednjega vrtca in z vso resnostjo ob pomoči maskote Zelene Žabice opravljajo različne zanimive naloge s področja zdravega življenja in varovanja okolja, v katerem živijo. Tako na drugačen in privlačen način ozaveščamo potrebo po skrbi za okolje, skrbi za zemljo, na kateri živimo, potrebo po zdravem načinu življenja in uspešno razvijamo okoljsko vzgojo že pri naših najmlajših.

V Zelenem nahrbtniku se poleg omenjene Zelene žabice nahaja še literatura iz področja naravoslovja ter zvezek kamor vsaka skupina opiše dejavnosti in priloži fotografije iz področja naravoslovja.

Najstarejši otroci vrtca Križevci in strokovne delavke smo prejeli Zeleni nahrbtnik v torek, 10. januarja 2012, in sicer iz rok otrok vrtca Mala Nedelja. Otroci so se nahrbtnika zelo razveselili in že pridno načrtujemo in tudi izvajamo dejavnnosti, ki se nanašajo na vodo. Zeleni nahrbtnik bomo predali vrtcu Veržej.

Pojekt Zeleni nahrbtnik potuje v medobčinskem merilu. Tako, da na tem področju vrtci dobro sodelujemo in si izmenjujemo izkušnje dobre prakse iz naravoslovnih ekoloških vsebin.


Več v Najmlajši