40-letniku iz območja UE Ljutomer zasegli večjo količino marihuane

Osumljencu so odkrili in zasegli 5.589,81 gramov prepovedane droge konoplje - marihuane

Prlekija-on.net, četrtek, 1. marec 2012 ob 11:3114
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so v sredini meseca februarja zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovednih drog. S kazensko ovadbo so k preiskovalnemu sodniku privedli 40-letnega osumljenca, ki je zanj odredil pripor.

Soboški kriminalisti so več mesecev izvajali preiskavo zoper 40-letnega moškega iz območja UE Ljutomer, za katerega je obstajal utemeljen sum, da se ukvarja s preprodajo prepovedanih drog. V preiskavi so uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe.

Pri odvzemu prostosti so kriminalisti v osebnem avtomobilu osumljenca odkrili in zasegli 5.589,81 gramov prepovedane droge konoplje - marihuane, za katero bi osumljenec zaslužil 14.700 evrov, s prodajo na drobno pa okrog 38.000 evrov.

Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Preiskava je še pokazala, da je osumljeni v letu 2011 z namenom prodaje pridelal večje količine prepovedane droge konoplje. Osumljenec je v preteklosti že bil obravnavan za podobna kazniva dejanja.