Praktično usposabljanje bodočih gasilcev in gasilk

V Cezanjevcih je potekalo že drugo praktično usposabljanje bodočih gasilcev in gasilk Gasilske Zveze Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 1. april 2012 ob 23:01
Praktično usposabljanje bodočih gasilcev in gasilk

Praktično usposabljanje bodočih gasilcev in gasilk

V nedeljo, 1. aprila, je v Cezanjevcih potekalo že drugo praktično usposabljanje bodočih gasilcev in gasilk Gasilske Zveze Ljutomer. Šlo je za simulacijo požara stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja.

V sami hiši je v sodih tlela slama, katera je vidnost v prostorih zmanjšalo na nič, tako so lahko mladi gasilci doživeli, kako je v resničnih primerih, ko gre za požar v notranjih prostorih. V samem prostoru so morali najti vir požara in požar pogasiti ter preiskati prostore, saj je bil sum, da so v sami zgradbi poškodovanci.

Pred tem so bodoči gasilci v začetku letošnjega leta z zaključnim izpitom opravili osnovni tečaj za gasilca. Z nadaljevalnim tečajem so pričeli v sredini meseca marca, ki bo trajal 5 vikendov ob petkih, sobotah in nedeljah.

Na tečaj je prijavljenih 95 gasilk in gasilcev iz GEŠP Ljutomer in PGD Razkrižje, Gresovščak, Radomerje, Radoslavci, Branoslavci, Krištanci-Šalinci, Banovci, Bunčani in Veržej. Na koncu tečaja še mlade gasilce čaka teoretični izpit in praktičen preizkus.


Več v Kultura in izobraževanje