Krvodajalska akcija SDM z Milanom Zverom

Krvodajalske akcije z Milanom Zverom se je udeležilo preko 40 mladih

Prlekija-on.net, petek, 18. maj 2012 ob 16:271
Krvodajalska akcija SDM

Krvodajalska akcija SDM

Slovenska demokratska mladina, podmladek SDS, je v četrtek 17. 5. 2012, organizirala krvodajalsko akcijo, katere se je udeležil tudi evropski poslanec in kandidat na jesenskih predsedniških volitvah, dr. Milan Zver. Krvodajalska akcija, katere se je udeležilo veliko število mladih, je potekala v prostorih Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

Ena izmed vrednot Slovenske demokratske stranke in njenega podmladka je tudi solidarnost. V Slovenski demokratski mladini se zavedajo, da je kri najdragocenejše darilo, ki ga lahko damo tistim, ki jo potrebujejo. V Sloveniji namreč vsakih pet minut nekdo potrebuje kri, umetnega nadomestila pa zanjo ni.

Tako so se v SDM odločili, da naredijo skupinsko akcijo in pokažejo, da je solidarnost v naši družbi živa vrednota in ne zgolj pojem, kateri je velikokrat zlorabljen z namenom družbene manipulacije. Krvodajalske akcije z Milanom Zverom se je udeležilo preko 40 mladih, ki so bili voljni darovati kri in s tem pomagati sočloveku. Prav tako upajo, da bodo s tem vzpodbudili še več mladih k krvodajalstvu in krepitvi družbene solidarnosti. Ljudje potrebujemo drug drugega – da si med seboj pomagamo, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo kri potrebovali sami.

Krvodajalske akcije SDM sta se udeležila tudi član IO SDM in predsednik SDM Veržej Dominik Štrakl ter član IO SDM Veržej Erik Stranjšak.


Več v Politika