Otroci skozi letne čase prikazali običaje Prlekije

Osrednja prireditev Vrtca Ljutomer v tem šolskem letu - Friški bote, zdravi bote

Prlekija-on.net, četrtek, 24. maj 2012 ob 21:27
Friški bote, zdravi bote

Friški bote, zdravi bote

V četrtek, 24. maja, so otroci vrtca Ljutomer z zaposlenimi in zunanjimi sodelavci vrtca v ljutomerski športni dvorani ŠIC, svojim staršem, starim staršem, sorodnikom, prijateljem, ... pričarali nepozabno doživetje na osrednji prireditvi v tem šolskem letu. Na prireditvi, ki so jo poimenovali Friški bote, zdravi bote, so skozi letne čase prikazali pesmi, plese, običaje, ... Prlekije.

Vse prisotne je najprej nagovorila ravnateljica vrtca Ljutomer Marija Pušenjak, prisotne pa je pozdravila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Otroci so za uvod zapeli pesem Lotmerške čebelice, nato pa skozi letne čase na zanimiv in poučen način prikazali običaje Prlekije. V letnem času jesen so se predstavili otroci skupin Miške, Lunice in Gresovščak s plesi in igrami Šmentana muha, Igraj kolo jabuka, Šamarjanka in Kačo viti, polža viti ter s pesmima Pastirica kravce pase in Hodi sen.

V letnem času zima so se predstavili otroci skupin Pisane lučke, Mravljice in Sladke jagode s plesi in igrami Kosmatača, Moj očka ima konjička dva, Rašplja in Špicpolka ter zapeli pesem Mi smo van zapeli, folklorna skupina pa je zapela Gnes je Valentinovo, s katero so nastopili tudi na Festivalu pika poka 2012, kjer so prejeli zlato priznanje.

Pomlad so predstavili otroci skupin Račke in Sončki ter skupina stanovalk Doma starejših občanov. Prikazali so plese in igre Pleši, pleši črni kos, Zibenšrit in Marko skače ter zapeli pesem Pomladna.

Letni čas poletje so predstavili otroci skupin Smrkci, Palčki in Zvezdice s plesi in igrami Rdeče češnje, Peričice in Mlinček ter zapeli pesem Prepelica.

Ob koncu prireditve so zapeli še eno lotmerško pesem.

V spodnjem videu si lahko ogledate del prireditve.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši