Otvoritev Pomurske A lige pandolo 2012

Mladinsko športno društvo Prekmurski pandolaši in Mladinski klub Žabnjek sta pripravila otvoritev Pomurske A lige pandolo 2012

Andrej Kelenc, tajnik MŠD PP, ponedeljek, 9. julij 2012 ob 12:36
Otvoritev Pomurske A lige pandolo 2012

Otvoritev Pomurske A lige pandolo 2012

V soboto, 7. julija 2012, se je na športnem igrišču v Bogojini, s slavnostnim začetkom ob 13. uri začela Pomurska A liga pandolo. Spet smo igrali čoko, pöckali, svinkali ali v knjižnji slovenščini – klinčkali. Stara pastirska igra ima vse več pristašev, tako starih in mladih.

Med osmimi ekipami, ki jih sestavljajo trije člani in morebitna rezerva, je z odlično obrambo (v petih tekmah so nasprotnim ekipam dopustili le 58 mac, sami pa dosegli 786 mac – merska enota za dolžino v igri) zmagala ekipa D.A.M.B. (Društvo alternativne mladine Bistrica) 2. mesto so si pritolkli BAČI iz Fokovec in 3. koperska PANDATINAIKOS, pri kateri je tekmoval tudi g. Martin Stražar, predsednik Zveze društev igre pandolo Slovenije, in je bila v malem finalu boljša od filovskega ŠANGHAJA. Zaradi vpisa v vse statistike igre (nabiranje točk, ujeti pandoliči, izbijanje nasprotnega igralca) je igralec turnirja postal David Aleksi.

Pomurska A liga pandolo je sestavljena iz treh turnirjev, točke za končno ligaško zmago pa se seštevajo. Za vso potrebno opremo (mace, pandoliči in zaščitna oprema) bo poskrbel organizator lige. Igra pa se po pravilih Zveze društev igre pandolo Slovenije, ki je z uradnimi pravili igre poskrbela za modernizacijo, predvsem pa postavitev temeljev za združitev vseh inačic te igre.

Preostala dva turnirja PAL bosta odigrana:
28. julija;  Jame na Gornji Bistrici, Občina Črenšovci
11. avgusta;  Turnir za štorkljino gnezdo, Bukovniško jezero, Občina Dobrovnik. Dobrovniški turnir bo veljal tudi za točke državnega prvenstva.

Obenem pa smo v Bogojini zaključili že 2. humanitarno akcijo zbiranja zamaškov. Zbranih 90 kg bomo predali Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru za izgradnjo dvigala gibalno oviranim dijakom.


Več v Šport