28. Prleški sejen po celen Lotmerki

Sejem vsako leto organizira Turistično društvo Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 11. avgust 2012 ob 16:469
28. Prleški sejem

28. Prleški sejem

V soboto, 11. avgusta, je v Ljutomeru potekal tradicionalni, že 28. Prleški sejem, ki ga vsako leto organizira Turistično društvo Ljutomer. Po celen Lotmerki so razstavljali ponudniki svoje najrazličnejše izdelke.

Lepo in osvežujoče vreme je dopoldan na sejem privabilo veliko število obiskovalcev, popoldan pa jih je sicer dež nekoliko pregnal. Na trgu so tudi letos v času sejma postavili klopotec, ki ga je Občini Ljutomer daroval Matija Bratuša. Postavitvi so med drugim prisostvovali tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba predsednik turistične zveze Ljutomer Valentin Odar, predsednik turistične zveze Slovenije Peter Misja, častni občan Ljutomera Miroslav Steržaj, ljutomerska vinska kraljica Sandra Vučko, ...

Sejem se je pričel ob zvokih Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer,  dopoldan so se predstavile ljudske pevke Središče ob Dravi, tamburaši Bisernica DU Ljutomer, GŠ Slavka Osterca Ljutomer, ljudski pevci od Male Nedelje, Ljutomerski oktet in Ansambel Štrk, popoldan so zaigrali še Stari znanci, Prleški kvintet, Ansambel Mladika in Poskočni muzikantje, zvečer pa je sledila še zabava z ansambli Alpski kvintet in Nova legija.

S sejmom se je tudi sklenil teden praznovanj ob 56. občinskem prazniku.

V spodnji galeriji in videu si lahko ogledate dogajanje na sejmu.


Več v Družabno