Na Dnevu športa v Križevcih se je zbralo 210 tekmovalcev

Športno društvo Križevci je v sklopu 14. občinskega praznika Občine Križevci pripravilo Dan športa

Bianca Žitnik, ponedeljek, 27. avgust 2012 ob 16:25
Na igrah je sodeloval tudi župan občine Križevci mag. Branko Belec ter sodelujočim podelil pokale in medalje

Na igrah je sodeloval tudi župan občine Križevci mag. Branko Belec ter sodelujočim podelil pokale in medalje

Letošnje prireditve v sklopu 14. občinskega praznika Občine Križevci so se začele v soboto 25. avgusta 2012 z Dnem športa, kjer so potekale športne igre med vasmi občine Križevci. Organizator Dneva športa je bilo Športno društvo Križevci, kateri so praznovali okroglih 50 let delovanja. Tekmovanja, ki se je odvijalo v športnem centru v Križevcih, se je udeležilo kar 210 tekmovalcev. Razdeljeni so bili v 8 disciplin.

V gasilskem domu v Križevcih so se že v petek pomerile dvojice v namiznem tenisu. Zmago si je priborila dvojica iz Bučečovec (Filipič, Ropoša). Sledili sta jima dvojici iz Ključarovec (Kozar, Jagodič) in Lukavec (Novak, Dunaj).

V soboto zjutraj se je začelo tekmovanje ostalih disciplin.

Najuspešnejše nogometne trojke dneva so bile:

1. Ključarovci (Vrbnjak, Budja, Meznarič)
2. Križevci (Petek, Rižnar, Osterc, Sovič, Hojnik)
3. Berkovci (Suhač, Kapun, Kurbus, Špindler, Županec)

V pikadu sta najnatančneje ciljala tekmovalca iz Vučje vasi (Čuk, Klobasa). Sledila sta Heric in Raščan iz Kokorič, na tretjem mestu pa je pristala dvojica iz Borec (Kolbl, Mertuk).

Izmed 9. parov v kegljanju ženskih dvojic sta zmago za Borece priborili Mertuk Cvetka in Mertuk Tina.

V odbojki na mivki sta se v finalu pomerili ekipi Lukavci (Šumak, Novak, Novak, Belec) in Križevci (Koroša, Rižnar, Horvat, Slavič). Uspešnejša je bila ekipa iz Križevec.

V teku 2x400m je najhitreje premagala razdaljo dvojica iz Križevec (Sovič, Horvat), kot druga sta ciljno črto prečkala Borečana (Ivanuša, Antolin). Tretje uvrščena sta bila Korošec in Horvat za ekipo Križevci II.

V balinanju si je kar 18 dvojic želelo medalje. Boreška dvojica (Marin, Mertuk) je uspešno zaključila z bronom. Za Lukavce je tekmoval tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec in Kavaš, katera sta bila na koncu kot drugo uvrščena. Dajčar in Farkaš iz ekipe Iljaševci pa sta se veselila zmage.

Najmočnejši predstavniki so letos postali fantje Stare Nove vasi, ki so v vlečenju vrvi v finalu premagali ekipo Križevec.

Prehodni pokal so kot najuspešnejša vas letos že četrtič osvojili športniki Križevec.


Več v Šport