Le še teden dni do 3. Škisove tržnice Maribor

Škisova tržnica Maribor bo svoja vrata odprla v sredo, 3. oktobra 2012 ob 13:00, na platojih mariborske tržnice

Prlekija-on.net, sreda, 26. september 2012 ob 09:04
3. Škisova tržnica Maribor

3. Škisova tržnica Maribor

Škisova tržnica, največja enodnevna prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, bo to jesen že tretjič zaživela v Mariboru. Škisova tržnica Maribor bo svoja vrata odprla v sredo, 3. oktobra 2012 ob 13:00, na platojih mariborske tržnice. Zveza ŠKIS in študentski klubi Slovenije bodo tudi tokrat poskrbeli za atraktivno predstavitev svojih krajev in kulture ter na ta način omogočili enkratno doživetje Slovenije v malem. Škisova tržnica Maribor bo kot že tradicionalno ekološko obarvana, saj se bodo odpadki ločevali sproti, poskrbljeno pa bo tudi za njihovo reciklažo.

Že tradicionalno se bo Škisova tržnica Maribor pričela v prvem tednu študijskega leta, in sicer v sredo, 3. oktobra 2012, na platojih mariborske tržnice. Svoja vrata bo odprla ob 13:00, obiskovalcem pa bodo na ogled skrbno pripravljene stojnice študentskih klubov, ki bodo na ta način predstavljali kulinariko in običaje svojih krajev. Po uradni otvoritvi ob 13:30  bo dogajanje popestreno z igrami med študentskimi klubi, nastopi mladih ustvarjalcev ter animacijo za vse obiskovalce. Tako bomo v kulturnem popoldanskem delu srečali vsa slovenska narečja, okusili tradicionalne domače jedi iz vseh krajev ter se zabavali ob spremljajočem programu.

V večernem koncertnem delu, ki se bo pričel ob 18:30, bodo na glavnem odru nastopili Arthem, Wrong Moose, Sell-out, Ana Pupedan in S.A.R.S. Na spodnjem platoju, ki bo posvečen elektronski glasbi pa nas bodo zabavali Alex Cvetkov, Angel Anx in Danza Macabra. Dogajanje bo potekalo vse do 01:00, ko se bo prireditev tudi zaključila. Po zaključki prireditve bodo še naprej potekale zabave v treh znanih mariborskih klubih, in sicer v KMŠ-ju, Klubu 55 ter na Štuku.

Mladi bomo tudi tokrat poskrbeli za pravilno ravnanje z odpadki, ki jih bomo sproti ločevali in odnašali do zbirnih mest, kjer jih bodo reciklirali.


Več v Družabno