Pet zlatih priznanj Občine Radenci

Slovesnost na Radenskem vrhu ob Svetovnem dnevu turizma

Filip Matko, petek, 28. september 2012 ob 09:00
Dobitniki priznanj Občine Radenci

Dobitniki priznanj Občine Radenci

Vsako leto 27. septembra (od leta 1979 dalje) se slavi Svetovni dan turizma, ki je letos imel zabeleženo geslo »Turizem in trajnostna energija«. Sporočilo gesla izpostavlja turizem v vlogi prispevka turizma k trajnostnemu razvoju, sovpada pa tudi z letošnjim letom trajnostne energije, ki ga je razglasila OZN za leto 2012. Ob tem dnevu je Občina Radenci pripravila slovesnost v prostorih Vinotoča Belak na Radenskem vrhu, kjer je bilo podeljenih pet letošnjih Zlatih priznanj za uresničevanje nalog na področju ocenjevanja krajev, naselij in šol v okviru akcije »Moja dežela – lepa in gostoljubna«.

V tem mandatu je župan Janez Rihtarič imenoval posebno komisijo, ki jo sestavljajo: Sonja Kreslin, Janja Fekonja, Jožica Sečko, Zoltan Časar in predsednik komisije Rade Bakračević. Takoj po imenovanju so vsi poprijeli za delo ter analizirali skrb posameznikov in skupin za okolje v domači občini ter sprejeli odločitev o podelitvi petih zlatih priznanj. Leto dni so namreč spremljali delo posameznih subjektov v občini, se sestali 14. junija  ter se po temeljiti razpravi odločili podeliti priznanja najboljšim, ki povezujejo prebivalce deželice Treh src na desnem bregu reke Mure in ki ob tem skrbijo za ohranjanje naravnih in kulturnih vrednot.

Podelitev priznanj je potekala v četrtek, 27. septembra, s pričetkom ob 18. uri, v gostišču - vinotoču Belak na Radenskem vrhu. V uvodu je o Svetovnem dnevu turizma spregovorila Sonja Kreslin, direktorica Zavoda za turizem in šport Občine Radenci. Pred njo pa je pozdrav izrekel Rade Bakračević, predsednik komisije: »Danes pozdravljam vse letošnje nagrajence, lanske nagrajence, župana Janeza  Rihtariča, ki vedno spremlja  naše aktivnosti; direktorico občinske uprave Mojco Marovič; podžupana Janeza Konrada; predstavnike Zdravilišča Radenci, šol in vrtcev, predstavnike »DOSOR«-ja, občane naše občine in novinarje, ki spremljajo naše delo in objektivno poročajo o naših akcijah. Zahvaljujem se sponzorjem, ki so nam danes pomagali, da smo lahko pripravili ta sprejem. Iskrena hvala županu in vsem predstavnikom Občine Radenci, ki so nam vedno pripravljeni pomagati. Hvala tudi gospe Veri Sever, ki je tudi vedno pripravljena pomagati pri naših aktivnostih. Hvala tudi vsem članom komisije, ki vsako leto skrbno spremljajo aktivnosti občanov in njihovo skrb za ureditev kraja. Hvala novinarjem, ki tudi danes spremljajo naše aktivnosti. Zahvaljujem se družini Belak, da smo lahko danes gosti v njihovi zidanici. Vabim vse krajane Radencev, predstavnike občine, delavce  podjetij in ustanov iz našega kraja ter vse ostale, da uredimo kraj in da tako Radenci spet postanejo vrh slovenskega turizma.«

Ob Radetu Bakračeviču je priznanja podelil župan Janez Rihtarič. Prejemnikov prestižnega Zlatega priznanja Občine Radenci je torej bilo pet: Bistro Piccolo iz Boračeve, Boračeva 46/b (lastnik Sašo Nemec), Lekarna Frangež Radenci, Ljutomerska 9 (lastnica Nada Frangež), »SIM« Radenci, d.o.o., Panonska 29 (lastnik Zlatko Mir), Slaščičarna »Tropicano« Radenci, Panonska 15 (lastnik Džemo Hamiti) in Vinotoč Belak na Radenskem vrhu 31 (lastnik Gregor Belak).

Po podelitvi Zlatih priznanj Občine Radenci za leto 2012 je sledilo družabno srečanje v vinski kleti Vinotoča Belak na Radenskem vrhu.


Več v Kultura in izobraževanje