Malonedeljski vinogradniki izbrali novo vinsko kraljico

Martina sedma bo postala Tanja Vrbnjak

Branko Košti, četrtek, 18. oktober 2012 ob 12:05
Tanja Vrbnjak

Tanja Vrbnjak

Tričlanska komisija Društva vinogradnikov Mala Nedelja, je v torek, 16. oktobra, v gostišču Žinko v Moravcih v Slov. goricah, izbrala novo vinsko kraljico, katera bo v naslednjem obdobju predstavljala društvo, predvsem pa promovirala vina tega vinorodnega območja.

Na izboru so sodelovale tri kandidatke, ki so v teoretičnem delu izpolnile pismeni test, na podlagi katerega je komisija ocenila njihovo splošno razgledanost in strokovna znanja s področja vinogradništva in vinarstva, praktični del pa je od kandidatk zahteval prepoznavanje sort vin.

Doseženi rezultat je naslov sedme malopnedeljske vinske kraljice "Martina 7.", prinesel študentki ekonomije Tanji Vrbnjak iz znane vinogradniške družine v Moravcih, njena prva spremljevalka bo Nina Gašparič, prav tako študentka ekonomije iz Moravec, druga spremljevalka pa bo študentka magistrskega študija računovodstva, revizije in davkov Sandra Rožman iz Radoslavec.

Kronanje nove vinske kraljice Martine 7., bo v petek, 16. novembra na Martinovanju v Biotermah, že pred tem, na Martinovo nedeljo 11. novembra od 10. ure naprej, pa Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, pripravlja veliko Martinovanje v centru Mala Nedelje, kjer bodo tudi krstili letošnje vino.


Več v Družabno