Dejan Vajs postal evropski prvak

Edino zlato medaljo na EP v Bukarešti za Slovenijo priboril Dejan Vajs v kategoriji kick light (-89kg)

Prlekija-on.net, nedelja, 2. december 2012 ob 18:041
Dejan Vajs, foto: Kickcboxing zveza Slovenije

Dejan Vajs, foto: Kickcboxing zveza Slovenije

Od 25. 11. do 2. 12. 2012 je potekalo še zadnje letošnje veliko tekmovanje svetovne organizacije WAKO in sicer EP v full contactu, point fightingu, kick lightu in musical forms, ki se je odvijalo v glavnem mestu Romunije. Med 509 tekmovalci iz 36 držav se je borila tudi 14 članska slovenska reprezentanca, ki je tokrat sodelovala v vseh disciplinah. S prvenstva se vračajo z številnimi medaljami, med njimi tudi zlato medaljo in naslovom evropskega prvaka, ki ga je osvojil Dejan Vajs.

O Dejanu Vajsu, kickboxerju iz Ivanjševec ob Ščavnici pri Gornji Radgoni ne gre zgubljati besed. Po številnih domačih in tudi mednarodnih uspehih mu je uspel še ne veliki met, saj je postal evropski prvak.

Dejan je za naziv evropskega prvaka potreboval tri dvoboje, katere pa je opravil z odliko. Že v samem začetku tekmovanja je premagal aktualnega svetovnega prvaka. V polfinalu je suvereno s 3:0 izločil švicarskega tekmovalca ter si tako priboril finale, kjer je imel za nasprotnika aktualnega svetovnega podprvaka. Odlična pripravljenost, tako fizična kot psihična je prevagala tudi v finalu, kjer je Dejan slavil z rezultatom 3:0 in tako suvereno postal evropski prvak.

Dejan je tako še enkrat več dokazal, da je iz pravega testa in da še ni rekel zadnje besede v evropskem in svetovnem prostoru.


Več v Šport