V Ljutomeru bo gradil ptujski Gradis GP

Sodobna športna dvorana

Prlekija-on.net, petek, 15. februar 2008 ob 12:31

Če bo gradbeno dovoljenje za izgradnjo dvorane v Ljutomeru izdano do maja, bo objekt predan namenu do konca letošnjega leta.

Občina Ljutomer se je odločila preko javno-zasebnega partnerstva priti do sodobnega športno-izobraževalnega centra pri Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru, zato je vodstvo občine konec lanskega leta pričelo postopek javnega zbiranja ponudb za ustanovitev stavbne pravice za izgradnjo tega centra, katerega bi v dopoldanskem času uporabljala gimnazija za izvajanje športne vzgoje dijakov, v popoldanskem času pa športna društva ter druge rekreacijske skupine. Obenem bi center služil tudi raznim komercialnim prireditvam.

Na razpis za pridobitev stavbne pravice so se prijavili trije, poleg ljutomerskih podjetij PGP in Karba MGE tudi Gradis GP gradnje Ptuj, ki je bil na razpisu tudi izbran. "Poleg tega, da je bil ptujski Gradis najugodnejši in najcenejši, se je v našem okolju že tudi izkazal s svojo kvaliteto," je ob včerajšnjem podpisu pogodbe povedal ljutomerski župan Franc Jurša. Ptujski Gradis je namreč v Ljutomeru v bližnji preteklosti gradil Dom starejših občanov ter izvajal adaptacijo in novogradnjo ljutomerske Osnovne šole Ivana Cankarja. Vrednost centra, ki ga bodo sedaj gradili Ptujčani, je 3,65 milijona evrov brez davka na dodano vrednost, stavbna pravica pa je podeljena za obdobje 15 let. V tem času bo občina Ljutomer kot najemnik mesečno plačevala dobrih 34 tisoč evrov, kar skupno znaša nekaj več kot 5,7 milijona evrov. Po poteku 15 let bo objekt postal last občine Ljutomer. Idejna zasnova novega centra je bila s strani študentov fakultete za arhitekturo v Ljubljani že narejena, na podlagi tega pa na Ptuju sedaj izdelujejo projektno dokumentacijo.

"Roki so izredno kratki," je včeraj dejal direktor ptujskega Gradisa Ljubo Cimerman, ki pričakuje pri pridobivanju potrebne dokumentacije, predvsem gradbenega dovoljenja, pomoč lokalne skupnosti, predvsem Upravne enote Ljutomer. "Če bo maja izdano gradbeno dovoljenje, bomo konec maja pričeli z deli," obljublja Cimerman. Rok za izgradnjo objekta je šest mesecev od pravnomočnosti gradbenega dovoljenja, Cimerman pa predvideva, da bo center predan uporabi konec letošnjega leta. Objekt bo zgrajen v velikosti nekaj manj kot 3900 kvadratnih metrov, zajemal bo tri igralna polja, visok pa bo devet metrov, kar bo dovoljevalo tudi organizacijo odbojkarskih tekem na najvišjem nivoju. Gradbena dela bo izvajal ptujski Gradis sam, pri obrtno-inštalaterskih delih pa bodo iskali podizvajalce.

Za okolico objekta, kjer predvidevajo tudi številna parkirišča, bo poskrbela občina Ljutomer, ki se bo v tem letu tudi odločila, kdo bo upravljal z objektom. Kot je včeraj povedal Jurša, bo to najverjetneje Javni zavod za šport, izobraževanje odraslih in mladino ŠIM Ljutomer.

vir: www.vecer.si


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo