Uspešno poslovno leto P&F Jeruzalem Ljutomer v znamenju finančnih naložb

Največji slovenski vinar je predstavil letošnje prodajne rezultate blagovne znamke Ljutomerčan ter investicije in načrte za prihodnje leto

Prlekija-on.net, petek, 14. december 2012 ob 11:334
Buteljčni vini so gostje okušali ob sproščenem vzdušju na Dvorcu Jeruzalem

Buteljčni vini so gostje okušali ob sproščenem vzdušju na Dvorcu Jeruzalem

Ob novem vinu blagovne znamke Ljutomerčan je največji slovenski vinar predstavil letošnje prodajne rezultate blagovne znamke Ljutomerčan ter investicije in načrte za prihodnje leto. V ljutomerskem delu podjetja med drugim načrtujejo zasaditi 70.500 novih trt na 25,29 ha, v ormoškem delu pa skoraj 55 tisoč trt na 15,75 ha.

Največji slovenski vinar je v četrtek, 13. decembra, v ljutomerski kleti predstavil letošnje prodajne rezultate blagovne znamke Ljutomerčan. "Letos se je prodaja buteljčnega programa dvignila za kar 34 odstotkov. Do konca leta pričakujemo, da bo prodanih 140 tisoč steklenic buteljk, od česar skoraj polovico dosega prodaja rumenega muškata. V litrskem programu pa je prodaja ostala na lanskoletni ravni, tako da ocenjujemo, da bo do konca leta prodaja dosegla 450 tisoč prodanih steklenic," je ob predstavitvi povedal direktor P&F Jeruzalem Ljutomer in P&F Jeruzalem Ormož Mitja Herga. Sicer so v letošnjem letu izvedli še številne finančne naložbe za ljutomerski del podjetja. Investirali so v kletarsko in vinarsko opremo, nadgradili in obnovili hladilni sistem in obnovili del vinske posode, investicije pa načrtujejo tudi v prihodnjem letu.

Pri P&F Jeruzalem Ljutomer so predstavili tudi letos obnovljene vinograde ljutomerskih goric v Slamnjaku, Rinčetovi in Nunski grabi. "V ljutomerskem delu goric smo letos obnovili skoraj 25 hektarjev vinogradov oziroma skoraj 75 tisoč trt. Kar zadeva sorte je bilo največ obnovljenih trt šipona - 36 tisoč, belega pinota - 20 tisoč, obnovljene pa so bile tudi trte sauvignona, sivega in modrega pinota ter renskega rizlinga. V ormoškem delu goric je bilo obnovljenih več kot 5 hektarjev vinogradov oziroma nekaj več kot 20 tisoč trt sauvignona in renskega rizlinga.", je razložil direktor Herga in dodal, da je narejen tudi načrt sajenja v letu 2013. V ljutomerskem delu načrtujejo zasaditi 70.500 novih trt na 25,29 ha, v ormoškem delu pa skoraj 55 tisoč trt na 15,75 ha.

Druženje se je pod sloganom "najboljše stvari v življenju je potrebno deliti z drugimi" zaključilo na Dvorcu Jeruzalem, kjer so predstavili novo buteljčno vino Kvartet. Po tramincu, ki je na police trgovin prišel meseca avgusta letos, je Kvartet še dodatno obogatil paleto vin blagovne znamke Ljutomerčan. Direktor prodaje v P&F Jeruzalem Ormož Tomaž Križaj je med drugim povedal: "Nedavno lansiranje vina Kvartet na slovenski trg – trenutno se ga da kupiti izključno v Hoferjevih prodajalnah – smo podprli z močno marketinško kampanjo, saj želimo povečati prepoznavnost blagovne znamke Ljutomerčan, s prodajnega vidika pa v liniji Ljutomerčan dolgoročno načrtujemo izboljšanje prodaje buteljčnega programa."

Na spodnjih fotografijah lahko vidite pogled na Rinčetovo grabo: obnovljene vinogradniške površine v 2011 in 2012 (hrib v ozadju) ter proste vinogradniške površine, ki bodo obnovljene v bližnji prihodnosti (v ospredju).
Nunska graba: Izkrčene vinogradniške površine, ki bodo obnovljene v prihodnjih letih.


Več v Gospodarstvo