Pravljično popotovanje

Pravljično popotovanje z Jelenčkom Rudolfom

Nuša Novak, petek, 21. december 2012 ob 21:52
Pravljično popotovanje

Pravljično popotovanje

Predbožični čas je prav posebno obdobje, ko se tudi odrasli za trenutek vrnemo nazaj v otroštvo, ko za trenutek pozabimo na skrbi in tegobe. Le tako lahko našim otrokom pričaramo nepozabne bližajoče se praznike in njihovo čarobnost.

S tem namenom, tudi sama vsako leto otrokom poskušam približati svet pravljic ter svet neskončnih sanj in domišljije. Tudi letos sva z mojo hčerko Gino, pripravili prav posebno pravljično popotovanje o Jelenčku Rudolfu, katerega sva popestrile s plesnim programom. Res je, da verjetno ni otroka na tem svetu, ki ne bi poznal najslavnejšega in najpogumnejšega Jelenčka Rudolfa, vendar o njem pričajo številne prigode in zgodbice. Medve pa sva izbrale prav posebno pravljico o Jelenčku Rudolfu, ki reši Božič in s tem polepšale praznike marsikateremu otroku. Ne le to, da je pravljica zelo zanimiva, treba je poudariti, da je tudi zelo poučna in privabi tako otroke kakor tudi odrasle k vsestranskem razmišljanju.

V ponedeljek, 10. decembra, sva najino pravljično popotovanje pričele z nastopom v vrtcu Stročja vas. V torek, 11. decembra, sva s programom nadaljevale v OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. V sredo, 12. decembra, pa sva razveselile z nastopom tudi otroke iz vrtca Ljutomer, 19. decembra, pa sva za konec obiskale še vrtec v Gresovščaku.

Otroci so tudi letos tako kakor vsako leto, komaj čakali, da jih obiščem. Kljub temu, da pravljice vedno bolj izumirajo, jim otroci še vedno zelo radi prisluhnejo. Pravljice so namreč edini izhod iz realnega sveta v svet domišljije. Zato je zelo pomembno, da otrokom vsak večer pred spanjem, preberemo kakšno pravljico in s tem bogatimo njihov besedni zaklad. Otroci so namreč najboljši in najzahtevnejši poslušalci. Le od njih lahko dobimo resnično pravo kritiko ali pohvalo. Sama sem z vsakim nastopom zelo zadovoljna, saj me otroci skoraj vedno nepremično poslušajo in z zanimanjem spremljajo vsak moj gib.


Več v Najmlajši