Avto Rajh Ljutomer pred nadaljevanjem okrepil ekipo

Po prestopnem roku, nam je predsednik NK Ljutomer Matej Vrbančič, podal nekaj informacij o novostih v klubu

Prlekija-on.net, petek, 1. februar 2013 ob 14:55
Članska ekipa NK Ljutomer Avto Rajh Ljutomer, je priprave na spomladanski del prvenstva v 3. SNL-vzhod pričela prejšnji petek, prvo pripravljalno tekmo pa bodo odigrali 9. februarja proti vodilnemu drugoligašu Zavrč.

Po prestopnem roku, nam je predsednik NK Ljutomer Matej Vrbančič, podal nekaj informacij o novostih v klubu:

»Pred spomladanskim delom prvenstva v tretjeligaški konkurenci smo se klubi znašli v nekem čudnem položaju. Nihče nam namreč ne ve povedati, kako bodo lige sestavljene v sezoni 2013/2014, zato tudi ne vemo, kako bo z napredovanjem in izpadanjem iz tretje lige. Pred pričetkom sezone smo prejeli obvestilo, da bodo izpadle najmanj tri ekipe, sedaj se govori celo o spremembi sestave lig pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, prav tako pa je že sklep vodstva medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, da prihodnjo sezono ne bo več pomurske nogometne lige.

Jesenski del prvenstva smo končali na devetem mestu, v trinajstih krogih pa smo zbrali 17 točk. Nekako smo z izkupičkom zadovoljni, zasedamo pa tisto mesto, s katerim bi bili zadovoljni tudi na koncu prvenstva. Vendar nas čaka v spomladanskem delu prvenstva hud boj za obstanek, saj Grad in Aha Emmi Bistrica za našo ekipo zaostajata le za točko, pa tudi ostale tri ekipe, ki so na dnu, se nam z dvema, tremi zmagami lahko hitro priključijo. Zato se nam obeta zanimiv spomladanski del prvenstva.

Priprave na drugi del prvenstva smo pričeli zadnji petek v januarju, v zimskem prestopnem roku pa je naša članska vrsta doživela številne spremembe. Priznanega hrvaškega strokovnjaka Josipa Piskaća, kateremu se ob tej priložnosti zahvaljujem za vse kar je storil za naš klub, je na klopi nasledil nekdanji prvoligaški igralec Beltincev, Rudarja, Maribora, Mure in Nafte Boštjan Zemljič. Gre za mladega, ambicioznega trenerja, ki je doslej vodil ekipo Središča ob Dravi. Zemljiču bo pomagal dolgoletni igralec Ljutomera in Veržeja Mario Hošpel.

Spremembe so tudi v igralskem kadru. Nekdanjemu hrvaškemu reprezentantu Veldinu Kariću smo se zahvalili za sodelovanje, ekipo pa okrepili z vratarjem Stanislavom Kuzmo (Ferski otoki), igralcem zvezne vrste Goranom Šnajderjem (Zavrč) in napadalcem Denisom Vogrincem (Agroservis Beltinci), ki se tako po pol leta ponovno vrača v Ljutomer. Ekipi se je po nekajmesečni odsotnosti ponovno pridružil Patrick Jelen.

Prav zaradi tega, ker se ne ve sestava lig za prihodnjo sezono, nismo ničesar prepustili naključju in ekipo okrepili, vendar se zavedamo, da bo veliko odvisno od igralcev samih. Večina naših mladih nogometašev namreč študira v Mariboru in Ljubljani, poleg tega pa sta Boštjan Grizold in Domen Fasvald z oddaljene Koroške, zato bodo med tednom treningi manj številčni, veliko več pa se bo treniralo ob vikendih. Takrat bomo igrali tudi pripravljalne tekme. Prvo že v soboto, 9. februarja, ko se bomo pomerili z vodilnim drugoligašem Zavrčem.

Upam, da bodo nogometaši, ki študirajo, med tednom opravili kakšen samostojen trening v Mariboru in Ljubljani, za uspeh pa bo potrebno tudi, da ne bo poškodb. Žal je poškodbo sedaj staknil nosilec obrambe Aljoša Kuzmanovski, ki bo dalj časa odsoten


Več v Šport