P&F mora Dvorec Jeruzalem predati IGD Holermuos

Soboško okrožno sodišče je izdalo začasno odredbo, po kateri mora družba P&F Jeruzalem Ormož izročiti Dvorec Jeruzalem družbi IGD Holermuos

Prlekija-on.net, četrtek, 7. februar 2013 ob 13:493
Dvorec Jeruzalem

Dvorec Jeruzalem

Po poročanju današnjega Večera, je soboško okrožno sodišče izdalo začasno odredbo, po kateri mora družba P&F Jeruzalem Ormož izročiti Dvorec Jeruzalem družbi IGD Holermuos.

Z Dvorcem Jeruzalem sedaj upravlja družba P&F Jeruzalem Ormož
Z Dvorcem Jeruzalem sedaj upravlja družba P&F Jeruzalem Ormož

Objekt je v lasti občine Ljutomer, P&F je po pogodbi najemnik, družba IGD Holermuos pa podnajemnik, ki je izvedla celotno obnovo v višini 2,2 milijona evrov, vložek, ki bi se družbi moral poračunati z najemnino, vendar so to družbo septembra 2010 izselili iz objekta. Vzrok za izselitev je bilo pisanje takratnega župana Občine Ljutomer Franca Jurše družbi P&F, da podnajemnik ne izvaja z najemno pogodbo predvidenih dejavnosti v Dvorcu Jeruzalem.

Že konec leta 2010 je sodišče odločilo, da se upravljanje dvorca mora vrniti družbi IGD Holermuos, a se to do danes ni zgodilo. Soboško sodišče pa je sedaj odločilo, da mora P&F objekt nemudoma predati podnajemniku, v nasprotnem primeru bo to opravil izvršitelj, tudi z uporabo sile oz. ob pomoči policije.

Iz družbe P&F so medtem sporočili, da bodo objekt predali podnajemniku, a se bodo na začasno odredbo tudi pritožili.


Več v Gospodarstvo