Občani: Je službo za pluženje tudi tokrat presenetil sneg? Nograd odgovarja.

Marsikdo je bil (spet) nezadovoljen z delom pristojnih služb

Prlekija-on.net, sobota, 23. februar 2013 ob 19:4010
Marsikdo je bil (spet) nezadovoljen z delom pristojnih služb

Marsikdo je bil (spet) nezadovoljen z delom pristojnih služb

Ker je v teh dneh spet obilno snežilo, iz sobote na nedeljo pa se nam obeta še ena pošiljka snega, je marsikdo bil spet nezadovoljen z delom pristojnih služb v naši občini in tudi drugod.

Več bralcev je danes na nas naslovilo vprašanja v zvezi s čiščenjem občinskih cest ob sneženju, ki so se spraševali zakaj glavne ceste po Ljutomeru zjutraj niso bile očiščene, predvsem pa je bilo večino stranskih cest neprevoznih in so jih delno počistili okrog poldneva, pa čeprav se je naprej vedelo, da bo snežilo.

Bralec se je spraševal, če je tudi tokrat službo za pluženje presenetil sneg, saj "so bile nekatere ceste v občini Ljutomer neprevozne, tudi glavne, predvsem pa stranske. V Ljutomeru so bile ceste zjutraj neprevozne, videl pa sem več parkirišč pred raznimi trgovinami, ki pa so bile splužene na čisto, parkirišča pred javnimi zavodi pa zasipana. Kako je to možno??" se je spraševal bralec. Zapisal nam je še tudi, da je srečal več strojev, ki so po zasneženi cesti vozili z dvignjenimi plugi.

Še pri prejšnjem obilnem sneženju pred enim tednom, pa smo od bralke prejeli naslednji zapis, ki se navezuje na (ne)očiščen pločnik v Stročji vasi:
"Minili so že trije debeli dnevi, torej več kot 72 ur, pa pločnik ob glavni cesti skozi Stročjo vas še zmeraj ni očiščen. Zakaj je to problem? Predvsem zato, ker po tej poti hodijo v šolo naši šolarji, zato starši vsako jutro s strahom pošiljamo naše otroke v šolo. Pravzaprav jih dobesedno pošiljamo pod kolesa predrznim, neprevidnim in prehitrim voznikom, saj so zaradi neočiščenega pločnika primorani hoditi po vozišču. Kaj se res mora zgoditi tragedija, da se bodo pristojni prebudili in vsaj ta en pločnik, ki ga premoremo, tudi očistili? Gre namreč za varnost naših otrok in tudi drugih pešcev! Žalostno je, da se je včeraj v popoldanskem času v obe smeri peljalo (krepko čez 50km/h!) ca. 6 vozil s plugi, pa niti eden ni bil toliko prijazen, da bi plug spustil na pločnik in ga očistil. Minil je že tretji dan, a pločnik je še zmeraj zasut s snegom. Kar je za nas pešce in predvsem šolarje zelo žalostno."

Bralka še je zapisala, naj pristojne službe začnejo razmišljati kot pešci in kot starši otrok, ki zaradi njihovega neopravljanja dolžnosti vsak dan trepetajo za svojega otroka, če bo varno prišel v šolo ali iz nje.

Davorin Dovečar, vodja vzdrževanja cest pri podjetju Nograd-Lotmerk d.o.o., ki skrbi za čiščenje cest v občini Ljutomer, nam je posredoval splošna dela zimske službe na območju občine Ljutomer, brez konkretnih primerov.

"Ob tem bi radi povdarili, da z čiščenjem parkirišč raznim ustanovam (Hofer, Tuš, Lidl, Špar, razni bencinski sevisi ipd.) nimamo nič. Koliko nam je znano, to delajo kmetje preko strojnega krožka, in ja sigurno počistijo te zadeve preden mi uspemo počistiti vse javne zavode in mestne ulice ter ostala parkirišča, saj so njihove površine neprimerno manjše," je pojasnil.

"Zadeva s pločnikom v Stročji vasi je bila pred kakimi 10 dnevi, s tem da smo posredovali odgovor tako na občino kot tudi gospe na mail (priložili smo tudi izpisek iz sistema sledenja vozil, kjer je prikazano, da vse stvari le niso takšne kot jih vidijo oni)," pa je komentiral situacijo v Stročji vasi.

V priponki je tudi posredovan splošen opis zimske službe na območju občine Ljutomer.


Več v Narava