Namesto hotela nočni klub?

Hotel Jeruzalem v Ljutomeru naj bi se ponovno odprl z malo drugačno dejavnostjo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. april 2013 ob 10:103
Hotel Jeruzalem

Hotel Jeruzalem

1. april
Hotel Jeruzalem v Ljutomeru, ki je prvič svoja vrata zaprl 1. junija 2009 ter se po štiri mesečnem neobratovanju odprl in novembra 2011 ponovno zaprl, danes še vedno ne obratujue. Sedaj naj bi se hotel ponovno odprl, a v osnovi več ne bi šlo za tipičen hotel.

V kletnih prostorih nočni klub...
Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi hotel, ki je v lasti družbe Zdravilišče Radenci d.o.o., že imel novega najemnika. A bodo pred odprtjem v njem potrebna še dela in popravila saj je v hotelu pokvarjena peč na centralno ogrevanje. Brez ogrevanja pa trenutno hotel še ne more obratovati, saj še mrzli dnevi kar vztrajajo.

Izvedeli smo tudi, da naj bi bil najemnik mlad ambiciozni podjetnik iz Ljubljane, ki želi v hotel vpeljati tudi malo drugačno dejavnost. Naj bi šlo za obratovanje nočnega kluba v kletnih prostorih hotela, kjer je nekoč že obratovala diskoteka. Gostje bi se tam lahko zabavali, sobe pa bi nudile "počitek". Restavracija naj bi obdržala koncept, kot je veljal prej, kjer bi ponujali malice in kosila, ob koncih tedna pa bi se ob večernih urah tam odvijali družabni dogodki.

...v slaščičarni pa slaščice iz industrijske konoplje
Hotel je bil sicer leta 2006 popolnoma prenovljen, premore 3 zvezdice, razpolaga pa s 43 dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami s 81 ležišči. Sobe so opremljene s klimo, tušem in WC, sušilcem za lase, telefonom, TV, dodatnim ležiščem za otroka in večinoma balkonom, seveda pa premore tudi kavarniški del in restavracijo, do zaprtja v juniju 2009 pa je v hotelu obratovala tudi slaščičarna. Ta naj bi sedaj ponovno začela obratovati, kjer bi med drugim ponujali tudi slaščice iz industrijske konoplje.

Sam hotel je bil sicer zgrajen v 70-letih prejšnjega stoletja, in je dolgo časa bil center družabnega življenja meščanov in občanov, saj je v njem obratovalo tudi kegljišče, pa tudi druge atraktivne prireditve (dnevi srbske kuhinje) so privabljale precej gostov.

Mogoče bo pa s to novo dejavnostjo hotel ponovno v naše kraje privabil precej in še več gostov. Več bo znanega v naslednjih dneh, ko bodo svoje mnenje povedale lokalne oblasti ter prebivalci, če si v našem malem mestu resnično želimo tovrstnega hotela.


Več v Gospodarstvo